Армія США тренується і вчиться на досвіді війни України з рф

14:02, 17.04.2022
Армія США тренується і вчиться на досвіді війни України з рф

Міністр армії США Крістін Воркут у навчальному центрі в пустелі Мохаве, де тренують американських солдат. (apnews.com)

У штаті Каліфорнія американські військовослужбовці використовують уроки, взяті з російсько-української війни для навчань, готуючи солдатів до майбутніх боїв з таким великим противником, як Росія чи Китай.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Associated Press.
 
У навчаннях, що проводяться цього місяця в Національному навчальному центрі, беруть участь російськомовні рольовики. Вони зображають представників ворожої держави, які контролюють вигадане місто Уджен. Також за легендою, вони постійно розповсюджують у соцмережах дезінформацію проти бригади американських військових, які готуються до атаки на захоплене ворогом місто.
 
Згідно зі сценарієм навчань, найближчими тижнями військових навчатимуть прийомів боротьби з ворогом, який має намір знищити місто ракетними залпами, щоб його захопити.
 
Міністр армії США Крістін Вормут провела два дні у навчальному центрі в пустелі Мохаве, спостерігаючи за тим, як армійська бригада веде війну проти вигаданих «деновіанських» сил.
 
За її словами, тренування враховують проблеми РФ у війні: від обладнання та логістики до комунікацій та використання Інтернету.
 
«Я думаю, що зараз вся армія дійсно дивиться на те, що відбувається в Україні, і намагається зробити висновки», – сказала міністерка армії США Крістін Вормут.
 
Вона додала, що викладені уроки варіюються від російського озброєння та проблем з логістикою до зв'язку та використання інтернету.
 
«Російсько-український досвід є дуже переконливою для нашої армії ілюстрацією того, наскільки важливою буде інформаційна сфера», — сказала Вормут. 
 
За її словами, про це йшлося близько п'яти років.
Але, як зазначила високопосадовиця, «насправді ми бачимо, наскільки неймовірно сильним виявився Зеленський. Це світова війна, яку реальний світ може побачити та спостерігати у режимі реального часу».
 
Також в ході навчань з обох боків використовують більшу кількість безпілотників, рольові гравці мають телефони, готові для зйомки та швидкого розміщення в соціальних мережах, військових готують до бою у місті під артбстрілами. 
 
У центрі бригадний генерал Курт Тейлор та його співробітники вивчають дії армії РФ, щоб переконатися, що американські солдати готові боротися та перемогти  ворога. 
 
Раніше американці тренувалися на прикладах боротьби з повстанцями в Іраку та Афганістані, тепер намагаються врахувати навіть холодну погоду, імітуючи умови в Росії чи Північній Кореї. 
 
Близько 4500 солдатів 2-ї бригади 1-ї кавалерійської дивізії, що базується у Форт-Худ, штат Техас, зібралися у величезній пустельній тренувальній зоні у Форт-Ірвін на двотижневе тренування. На навчаннях обидві сторони використовують більше безпілотників, як для спостереження, так і для нападів. 
 
 
За легендою, "деновіанці" мають лише близько 1350 військових, але вони кидають на бригаду все, що у них є: від глушіння та іншої радіоелектронної боротьби до атак "повстанців" і пропаганди. Рольові гравці мають телефони для зйомки та швидкого розміщення в соціальних мережах. 
 
"Деновіанські сили" хочуть зобразити підрозділ у найгіршому можливому світлі й постійно перекручують інформацію в соцмережах, сказав Тейлор, За його словами, коли у тебе "купа втрат" і тебе "захоплюють на лівому фланзі", важко думати про те, що хтось сказав про тене у Twitter.
Мета навчання, сказав Тейлор, полягає в тому, щоб навчити бригади, як об’єднати всі елементи своєї бойової потужності у скоординований штурм.
 
Як повідомляла УМ, на одному з полігонів Донеччини українські військові провели навчальні стрільби з переносних протитанкових ракетних комплексів NLAW, які Україна отримала від Великої Британії, та американських гранатометів M-141.