Віктор Медведчук арештований без права застави

22:30, 16.04.2022
Віктор Медведчук арештований без права застави

Згідно з рішенням суду, арештованого Медведчука позбавлено права внести заставу. (facebook.com/LychakivskiyCourt)

Личаківський районний суд Львова обрав затриманому нардепу Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і без права внесення застави.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Личаківського суду в суботу.

 

«Слідчий суддя Личаківського районного суду міста Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене Генеральним прокурором та обрав народному депутату України Медведчуку Віктору Володимировичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

 

Згідно з рішенням суду, арештованого Медведчука позбавлено права внести заставу.

 

Суддя нагадав, що 10 січня депутату було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, але 26 лютого слідчі поліції не виявили його вдома.

 

«18.03.2022 року до Медведчука Віктора Володимировича... застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави (заочно).

 

12.04.2022 року підозрюваного Медведчука було затримано, а 14.04.2022 року доставлено до органу досудового розслідування.

 

...Слідчий суддя залишив підозрюваному Медведчуку Віктору Володимировичу обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави», - повідомляє суд.

 

На вказану ухвалу суду Медведчук може подати апеляцію.

 

Водночас дружина Медведчука Оксана Марченко, яка втекла до росії, звернулася до свого кума путіна і закликала його посприяти звільненню її чоловіка та тисячі інших "в’язнів СБУ".

 

На переконання куми путіна, справедливий суд неможливий за участі її чоловіка. І в цій обмовці «за Фрейдом» є певна іронія: адже саме Медведчук доклався до політичного засудження українського дисидента й поета Василя Стуса до ув'язнення в таборах в часи СРСР.

 

Як повідомляла «УМ», підозрюваний у державній зраді Медведчук намагався втекти до Москви через Придністров’я за сприяння ФСБ.

 

Раніше Личаківський суд Львова арештував рухоме і нерухоме майно Медведчука і Марченко.