Байден вважає обстріл Краматорська ще одним жахливим злодіянням росії

06:12, 09.04.2022
Байден вважає обстріл Краматорська ще одним жахливим злодіянням росії

Байден запевнив, що США й надалі сприятимуть Україні в постачанні зброї, щоб допомогти захистити свою землю. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден вважає жахливим злодіянням варварський ракетний обстріл росіянами залізничного вокзалу в Краматорську, де перебували тисячі людей.

 

Як інформує Україна молода, свою реакцію Байден оприлюднив у соцмережах.

 

«Атака на український вокзал — ще одне жахливе злодіяння, вчинене Росією, у ході якого було завдано ударів по мирних жителях, які намагалися евакуюватися і дістатися безпечного місця», — наголосив господар Білого дому.

 

Байден запевнив, що США й надалі сприятимуть Україні в постачанні зброї, щоб допомогти захистити свою землю.

 

«І разом з нашими союзниками та партнерами ми підтримуватимемо зусилля з розслідування цієї атаки, документуючи дії Росії та притягуючи їх до відповідальності. Від початку моєї каденції Сполучені Штати приділяли першочергову увагу постачанням критично важливого військового потенціалу Україні, щоб вона могла захистити себе від російської агресії. Весь світ став свідком ефективності цієї зброї», - написав американський лідер.

 

Як повідомляла «УМ», внаслідок удару «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська загинули 50 осіб, серед них – п’ятеро дітей.

 

Мер Краматорська Олександр Гончаренко каже, що могли загинути всі 4000 цивільних, які перебували там, якби ракета влучила в будівлю вокзалу, а не вибухнула б у повітрі.