Зеленський і Генштаб ЗСУ не втрачають пильність через «відведення» віськ рф

07:12, 30.03.2022
Зеленський і Генштаб ЗСУ не втрачають пильність через «відведення» віськ рф

Після звільнення українського міста від рашистів. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Президент Володимир Зеленський вважає, що саме ефективні дії українських військових змушують російські війська відходити.

 

Втім, глава держави закликає не втрачати пильність, а у Генштабі ЗСУ додають, що ворог намагається ввести в оману.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у заяві Президента України та у повідомленні Генштабу ЗСУ в ніч на середу.

 

Зокрема, Зеленський заявив: "Впевнений, ви сьогодні бачили новину, що російське військове відомство нібито вирішило скоротити бойові дії на київському та чернігівському напрямках. Що ж, так можна сказати і про Чорнобаївку: ніби російська авіація просто вирішила поменше літати, а російська техніка — поменше їздити.

 

Я вдячний усім нашим захисникам, усім нашим захисницям, усім, хто забезпечує оборону Києва. Саме їхні хоробрі та ефективні дії змушують ворога відходити на цьому напрямку».

 

При цьому Верховний Головнокомандувач додав: «Проте не варто втрачати пильність. Ситуація не стала легшою, масштаб викликів не зменшився. Російська армія все ще має значний потенціал для продовження атак проти нашої держави. У них ще багато техніки і вистачає абсолютно безправних людей, яких вони можуть відправити в котел війни.

 

Тому ми не розхолоджуємося, не знижуємо наші оборонні зусилля. Як на Півночі нашої держави, так і у всіх інших регіонах України, куди тимчасово зайшли російські війська. Оборона України — це завдання зараз номер 1. А все інше — похідне від цього».

 

Тоді як у Генштабі заявляють, що загарбники намагаються ввести в оману так званим "відведенням військ" і їх відмовою від задуму оточення Києва.

 

«Продовжується відведення підрозділів збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей.За деякими ознаками противник здійснює перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на Східному напрямку.

 

Водночас, так зване "відведення військ", ймовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті введення в оману військового керівництва Збройних Сил України та створення хибної уяви щодо відмови окупантів від задуму оточення міста Києва».

 

Як повідомляла «УМ», попри анонсоване відведення російських військ на півночі Київщини і Чернігівщині ворог продовжує обстріли, зокрема, й нещодавно звільненого міста-героя Ірпінь.