Юрій Луценко вступив до партії Порошенка

15:23, 04.02.2022
Юрій Луценко вступив до партії Порошенка

Колишній генпрокурор Юрій Луценко подав заяву про вступ до партії «Європейська Солідарність»

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив про вступ до партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка. 


Як інформує Україна молода, про це він заявив на з’їзді партії «Удар» 4 лютого.


"П'ять із половиною років у мене не було партійного квитка, тому що обіймав посаду, яка не передбачає партійність. Почну свої виступи з того, що оголошу, що вчора прийняв рішення, і воно, мабуть, стане сюрпризом для присутнього Петра Олексійовича (Порошенка) - написав заяву до партії, партії "Європейська солідарність", - сказав Луценко на XXV з'їзді політичної партії "УДАР".


Як відомо, лідери партій «Європейська солідарність» та «Голос» Петро Порошенко і Кіра Рудик прийшли на XXV з'їзд політичної партії «Удар Віталія Кличка».


Ранше Юрій Луценко заявив, що Петро Порошенко зможе оскаржити дії чинної української влади у Європейському суді з прав людини та легко виграє справу. Він також вказав на моменти, які свідчать – справу проти п’ятого президента України «шито білими нитками»


Луценко у 1996-2006 рр. перебував у лавах Соціалістичної партії України, у свій час обіймав посаду секретаря її політради, у 2007 році очолив блок "Народна самооборона Юрія Луценка". 


У 2013 році ініціював створення громадського руху "Третя українська республіка", який у 2014 році став партією, але того самого року очолив президентську партію "Солідарність", яку незабаром на партійному з'їзді було перейменовано на "Блок Петра Порошенка". Згодом подав у відставку. 


Був депутатом Верховної Ради від СПУ, "Блоку Петра Порошенка" та як безпартійний - у фракції "Наша Україна - Народна самооборона".


У 2005-2006 та 2007-2010 рр. очолював Міністерство внутрішніх справ України, у 2016-2019 рр. - Генеральну прокуратуру України. 


Як повідомляла УМ, Зеленський знову атакує Кличка.