США підтримуватимуть Україну попри незрозумілі сигнали з Києва - Мирослава Гонгадзе

12:49, 31.01.2022
США підтримуватимуть Україну попри незрозумілі сигнали з Києва  - Мирослава Гонгадзе

Мирослава Гонгадзе впевнена, що США не залишать Україну на поталу Росії не дивлячись на ті чи інші суперечності. (Фото з відкритих джерел)

Двопартійну підтримку від США, фінансову та військову допомогу в боротьбі проти російської агресії Україна зможе отримати навіть попри подвійні суперечливі заяві від керівництва країни. На Заході розуміють, що будь-який конфлікт – це шлях до дестабілізації в Європі.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі “Прямого” заявила головна редакторка і керівниця Української служби “Голосу Америки” Мирослава Гонгадзе.

 

"На жаль, як послу України у США, так і багатьом насправді сенаторам і конгресменам доводилося пояснювати головним американським каналам сьогодні, чому вони чують подвійні меседжі від президента Зеленського. Один – що все спокійно, небезпеки немає, ми маємо цю небезпеку вже довгий період часу і все нормально. Інший меседж – дайте нам допомогу, дайте нам підтримку, прийміть нас в НАТО терміново, нам потрібна ваша допомога", - каже пані Мирослава. 

 

 За її словами, цей мікс меседжів, який зараз проводиться українським урядом, насправді дуже плутає карти у підтримці України.

 

"Поки що найкращими лобістами чи захисниками України на міжнародному ринку, зокрема у США, є сенатори та конгресмени, законодавці саме Сполучених Штатів. Тому що вони найкраще пояснюють важливість України і чому вони готові допомагати, чому важливо допомагати Україні. Але, на жаль, від українського уряду звучать дуже неоднозначні сигнали, і це вже помічають американські медіа. Буквально всі сьогодні задавали саме це запитання", - наголосила Гонгадзе.

 

Вона додала, що той факт, що стратегія Володимира Зеленського відрізняється від стратегії українських військових і спецслужб може підірвати підтримку України у США. Однак це не зможе повністю її знищити, оскільки світ набагато краще розуміє небезпеку від Росії.

 

За словами журналістки, інтелектуальний і політичний світ дуже добре розуміє, що попри будь-які масштаби конфлікт у Європі – це дестабілізація та “шлях в нікуди”. Тому підтримка продовжуватиметься, навіть попри незрозумілі посили від чинної влади України.

 

Мирослава Гонгадзе також повідомила, що стало відомо, що республіканці та демократи у Сенаті США майже досягли домовленостей та готові ухвалити закон про санкції проти Росії та фінансову і військову допомогу України. Тож двопартійна підтримка точно буде та триватиме доти, доки Росія загрожуватиме Україні.

 

«Я не знаю точно, на якій стадії сьогодні розгляд цього законопроєкту. Але є декілька законопроєктів. Саме про це говорив і держсекретар Блінкен, і президент Байден – про те, що Україні готові надати додаткову економічну допомогу. І саме це стосується кредитних гарантій для кредиторів українських. Тобто це один зі шляхів економічної допомоги Україні. Так що, є декілька законопроєктів. Я думаю, що ми побачимо розвиток подій наступного тижня в законодавчому органі», - зазначила, зокрема, Мирослава Гонгадзе

 

Як повідомляла "УМ", під час розмови із західними журналістами глава держави розкритикував Захід, який постійно попереджає про загрозу нової російської агресії. Ігноруючи застереження іноземних партнерів глава держави запевнив, що безпекова ситуація в країні є не більш напруженою, ніж протягом попередніх років російської агресії

 

Крім того, Зеленський розкритикував західних партнерів України через евакуацію дипломатичних місій з Києва на тлі загрози військового вторгнення Російської Федерації.

 

Нагадаємо, що Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що зараз біля кордону з Україною перебувають прилизано 130 тисяч російських військових.

 

Натомість країни НАТО переводять сили в стан готовності і направляють додаткові кораблі та винищувачі до країн у Східній Європі.