Сили тероборони ЗСУ укомплектують на 70% до кінця лютого - Резніков

19:40, 26.01.2022
Сили тероборони ЗСУ укомплектують на 70% до кінця лютого - Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Підрозділи територіальної оборони ЗСУ будуть укомплектовані щонайменше на 70% по всій країні до кінця лютого.

 

Паралельно вже розпочалося підписання контрактів із резервістами за штатом особливого періоду.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у середу.

 

"Зброєю, одягом, засобами зв'язку та індивідуального бронезахисту Сили ТрО поступово забезпечить Міноборони… До цього є потреба залучити ресурси місцевої влади та самоврядування. Міноборони вже надіслало відповідні листи, де визначено потреби Сил ТрО в регіонах. Також надано типові вимоги до облаштування локацій", - сказав пан Резніков, інформує сайт оборонного відомства.

 

За його словами, відомство налаштоване вибудувати партнерські відносини з органами місцевої влади та самоврядування для облаштування та утримання місць дислокації, оскільки йдеться про одночасне розгортання 176 військових частин.

 

"Сама ідея ТрО - це координація армії та громади. Так, у лютому заплановано навчання за регіональним принципом за участю керівників органів місцевої влади та самоврядування, щоб відпрацювати взаємодію", - розповів пан Резніков.

 

Міністр нагадав, що до складу Сил ТрО входять Командування, чотири регіональні управління, 25 бригад (по одній у кожній області та м. Києві) та приблизно 150 батальйонів (один на район).

 

На сьогодні, за його словами, всі ці структури створені та розгортаються. Наразі відбувається розгортання Сил ТрО за штатом особливого періоду. У всіх прикордонних регіонах бригади набули понад 70% навичок, що дає змогу виконувати всі необхідні завдання.

 

Нагадаємо, до добровольчих загонів зараховуватимуть громадян після проходження медичного, професійного та психологічного відбору, підписання контракту добровольця територіальної оборони та складання присяги добровольця територіальної оборони.

 

Основу добровольчих формувань територіальних громад становитимуть громадяни України, які пройшли військову службу у Збройних силах України, службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах, але до підрозділів ТрО включатимуться і громадяни, які не служили в цих структурах.

 

Як повідомляла «УМ», Україна отримала від США 300 протитанкових комплексів Javelin.

 

Загалом у третьому пакеті допомоги США Україні у вівторок доставлено близько 79 тон оборонного озброєння і обладнання.