Україна отримала від США 300 протитанкових комплексів Javelin, фото

01:27, 26.01.2022
Україна отримала від США 300 протитанкових комплексів Javelin, фото

Сотні протитанкових комплексів Javelin на борту літака США. (Фото: twitter.com/oleksiireznikov /facebook.com/usdos.ukraine)

Близько 300 протитанкових комплексів Javelin розвантажили з американського літака після посадки в аеропорту «Бориспіль» в ніч на середу.

 

Загалом у третьому пакеті допомоги США Україні доставлено близько 79 тон оборонного озброєння і обладнання.

 

Як інформує Україна молода, детальніше про вміст оборонної партії повідомили міністр оборони Олексій Резніков і посольство США в Україні.

 

«Джавеліни в Києві! Новий вантаж оборонної допомоги - пускові установки та ракети - загальною вагою близько 80 тон. Незабаром очікуємо прибуття 4-го з великої зграї птахів. Дякуємо нашому стратегічному партнеру!», - написав пан Резніков у Twitter.

 

 

Це частина пакету озброєння, яке США надають Україні в розмірі 200 мільйонів доларів.

 

"Сполучені Штати підтримують Україну, і ми продовжуватимемо надавати Україні необхідну підтримку", - наголошується у дописі американського посольства. 

 

 

Нагадаємо, у ніч на 22 січня до Києва прибула перша частина військової допомоги від Сполучених Штатів, зокрема близько 90,7 тон летальної зброї й боєприпасів, а 23 січня – друга частина: понад 80 тон зброї.

 

Як відомо,  Javelin – це переносний протитанковий ракетний комплекс американського виробництва. Його ракета має новітню технологію, завдяки якій операторові не потрібно коригувати та супроводжувати заряд до цілі після запуску.

 

Як повідомляла «УМ», третя партія додаткової оборонної допомоги зі США була доставлена американським літаком у 25 січня ввечері.