Порошенко закликає Зеленського об’єднатися заради держави

18:59, 22.01.2022
Порошенко закликає Зеленського об’єднатися заради держави

Порошенко демонструє звернення учасників круглого столу до влади щодо об'єднання. (Фото: eurosolidarity.org)

П’ятий президент Петро Порошенко закликав владу на чолі з чинним президентом Володимиром Зеленським підписати символічний акт про об’єднання в умовах російської загрози.

 

Як повідомляє Україна молода, цю пропозицію Порошенко оголосив на круглому столі "Єдність народу. Захист демократії. Оборона держави" у суботу.

 

«Я закликаю до єдності. До символічного акту, який нам треба підготувати і підписати вже зараз. Я дуже шкодую, що немає тут Зеленського і немає тут влади. Але ми не можемо залишатися заручниками, ми закликаємо владу взяти участь в процесі об’єднання», - наголосив Петро Олексійович, передає сайт "Європейської солідарності".

 

Нардеп додав: «Вчора я сказав в ефірі, що Зеленський точно не мій друг. І ця дріб‘язковість, переслідування опозиції точно не дає аргументів для об’єднання. Але інтереси держави вищі. І сьогодні мій голос також за об’єднання».

 

На його думку, якщо влада відмовиться від такого об’єднання, тоді треба об’єднатися демократичним опозиційним силам.

 

 

"Не заради лідерства, не під партійними парасолями, а заради і навколо України. І цей символічний акт теж треба підписати вже і зараз", - сказав Порошенко.

 

Він констатував: "За час війни ми відкрили прості істини. Перша істина: той, хто не годує свою армію – буде годувати іншу. Друга істина: хочеш миру – готуйся до війни. Третя істина: як не заглядай в очі і не плач, Москва сльозам не вірить. І об’єднання цих трьох істин – четверта. Це є "геть від Москви", разом – до ЄС та НАТО. Це має бути спільною платформою, яка нас всіх об’єднає".

 

За його словами, "не важко об’єднуватись, і це не про українців – "де два українці, там три гетьмани"".

 

Як повідомляла «УМ», в суботу з нагоди Дня Соборності президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності зберігати єдність для того, щоб відлік незалежної України "більше ніколи не переривався".

 

На цьому тижні Печерський суд столиці обрав запобіжний захід п’ятому президенту України Порошенку у вигляді особистого зобов'язання за підозрою у держзраді та сприянні терористичним організаціям.