Єрмак порахував: 90% українців стануть на захист країни проти Росії

18:34, 11.01.2022
Єрмак порахував: 90% українців стануть на захист країни проти Росії

Андрій Єрмак вважає, що перемога України буде однією з найбільших перемог всіх партнерів. (Фото Офісу президента)

Глава Офісу президента Андрій Єрмак переконаний, що понад 90% українців стануть на захист України у разі повномасштабного вторгнення російських військ.

 

Як передає Україна молода, такі дані Єрмак навів у інтерв’ю британському каналу  Channel 4 News

 

«Перш за все, я абсолютно впевнений, що понад 90% нашого населення будуть тут і захищатимуть нашу країну. Якщо це трапиться (вторгнення РФ – ред.), це буде вироком для НАТО і буде великою проблемою, тому що всі західні країни повинні будуть пояснювати своїм громадянам, чому вони так довго вели перемовини, а це (вторгнення РФ – ред.) сталося», - сказав очільник Офісу президента.

 

Він нагадав, що курс на вступ України до НАТО прописаний в Конституції України.

 

І акцентував, що якщо хтось із  країн-членів Альянсу виступає проти приєднання України до НАТО, то нехай повідомить про це належним чином.

 

Єрмак вважає, що перемога України буде однією з найбільших перемог всіх партнерів, а загострення ситуації буде однією з найбільших поразок країн-партнерів нашої держави.

 

Як повідомляла «УМ», міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що під час переговорів між Росією і США у Женеві, американська делегація дала зрозуміти росіянам, що Москва не має права голосу в питанні членства України в НАТО.