Активи телеканалів «Прямий» і «5 канал» не арештовано - ДБР

14:22, 07.01.2022
Активи телеканалів «Прямий» і «5 канал» не арештовано - ДБР

У ДБР спростували інформацію щодо арешту активів телеканалу «Прямий» та «5 каналу»

Інформацію про арешт активів телеканалів «Прямий» та «5 канал» у Державному бюро розслідувань назвали фейком.

 

Як інформує Україна молода, про це ідеться в повідомленні ДБР.

 

У бюро нагадали, що за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора Головне слідче управління Державного бюро розслідувань здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо закупівлі вугілля з території "ДНР/ЛНР" з кваліфікацією ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 2583 Кримінального кодексу України.

 

У вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру двом народним депутатам України, один з яких п’ятий Президент України Петро Порошенко, повноваження якого припинені, колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості та топ-менеджеру часів президентства Віктора Януковича.

 

Як інформувала УМ, 6 січня Печерський районний суд Києва за участю прокурорів Офісу генерального прокурора та захисників розглянув клопотання прокурора у кримінальному провадженні, погоджене виконувачем обов’язків генерального прокурора про арешт майна Порошенка.

 

Суд обґрунтовано прийняв рішення про арешт майна підозрюваного, що належить йому на праві власності, зокрема це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше, наголосили у ДБР.

 

«Очікуваною реакцією стало розповсюдження неправдивої інформації про нібито накладення арешту на активи телеканалів "Прямий" та "5 канал", власником яких є медіахолдинг "Вільні медіа", що не відповідає дійсності, оскільки арешт на корпоративні права на вказані канали та їх активи не накладався»,- заявили у ДБР.

 

Як наголосили у бюро, у зв’язку з прийняттям згаданого судового рішення будь-яких обмежень діяльності засобів масової інформації не відбулося.

 

«З метою уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій довкола даного кримінального провадження повідомляємо, що арешт накладено виключно на майно, корпоративні права, власником яких згідно з відповідними державних реєстрів є п’ятий Президент України, повноваження якого припинено.

 

Підкреслюємо, рішенням суду заборонено лише відчужувати арештоване майно, що не позбавляє власника користуватись іншими правами»,- зазначили у ДБР.

 

Як повідомляла УМ, 6 січня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання про арешт майна Порошенка  у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

 

В Офісі Генпрокурора у цьому зв'язку заявили, що суд ухвалив рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

 

Порошенко наразі перебуває за кордоном і планує повернутися в Україну 17 січня.

 

Раніше стало відомо, що Офіс генпрокурора погодив клопотання про арешт Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

20 грудня 2021 року Порошенку оголосили підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

 

Працівники ДБР разом зі співробітниками СБУ розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та фінансування терористів групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

 

Провадження здійснюється за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

 

6 січня у партії “Європейська солідарність” заявили, що крім майна лідера політсили Порошенка суд арештував активи телеканалів "Прямий" і 5 канал". У партії наголосили, що від листопада 2021 року ці канали не належать Порошенку.