Путін таксував під час «трагічного» розпаду СРСР

13:04, 13.12.2021
Путін таксував під час «трагічного» розпаду СРСР

Ностальгіючи за СРСР Путін приховано зазіхає на території сусідніх незалежних держав. (kremlin.ru)

Президент Росії Володимир Путін продовжує ностальгувати за часами Радянського Союзу.

 

При цьому, господар Кремля вважає розпад радянської колоніальної імперії - СРСР не лише трагедією, але й «розпадом історичної Росії».

 

Як передає Україна молода, про це Путін заявив у фільмі "Росія. Новітня історія", який продемонстрували на одному з російських пропагандистських каналів, який заборонено в Україні.

 

«Зрештою, що таке розвал Радянського Союзу? Це розвал історичної Росії під назвою Радянський Союз…

 

Ми перетворилися на цілковито іншу країну. І те, що напрацьовувалося протягом тисячі років, значною мірою було втрачено», - каже президент РФ, тим самим  зазіхаючи на території незалежних держав, які звільнилися від радянської імперії у 1991 році.

 

За оцінкою Путіна, Росія нібито втратила, зокрема, 40% території, виробничих потужностей та населення.

 

Мовляв, багато росіян "одночасно опинилися за кордоном" без можливості повернутися на батьківщину – і не було "ні місця роботи, ні місця проживання".

 

"Це велика гуманітарна трагедія, без жодного перебільшення", – вважає Путін, передає ТАСС. 

 

У цьому контексті він згадав і Україну, яку він звинуватив в тому, що вона не передала Росії закордонну власність Радянського Союзу, що нібито мала зробити в обмін на погашення Росією її зовнішнього боргу.

 

Зауважимо, що після розпаду СРСР, відповідно до Віденської конвенції, Росії припадав 61,34% його майна, Україні – 16,37%.

 

Також колишній офіцер КДБ СРСР зізнався, що йому на початку 90-х років доводилося підробляти таксистом.

 

«Жив як усі, але іноді доводилося підробляти «ізвозом», на машині підробляти. Неприємно про це говорити, чесно кажучи, але, на жаль, так і було», - каже Путін.

 

Зауважимо, що КДБіст Володимир Путін повернувся до Радянського Союзу з НДР навесні 1990-го року, вже у травні він став віце-мером Ленінграда (тепер Санкт-Петербург) за часів мера Анатолія Собчака.

 

Зауважимо, що Путін не вперше називає розпад СРСР найбільшою геополітичною катастрофою XX століття.