Україна отримає від Литви першу партію антидронових рушниць - Резніков

16:04, 12.12.2021
Україна отримає від Литви першу партію антидронових рушниць - Резніков

Україна отримає першу партію — 10 антидронових рушниць литовського виробництва (Фото: Андрій Цаплієнко)

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Україна отримає антидронові рушниці литовського виробництва для боротьби з безпілотними літальними апаратами.

 

Як інформує Україна молода, про Олексій Резніков заявив в етері програми «Право на владу» на каналі 1+1.

 

Він розповів, що у НАТО є система закупівель NSPA — умовно її можна назвати «натовським варіантом Amazon».

 

«Ми сьогодні вже пройшли кілька тестів. Ми заплатили гроші, пройшли всі перевірки, щоб придбати деякі потрібні нам речі через NSPA в НАТО», - сказав Олексій Резніков.

 

З його слів, протягом цього місяця Україна отримає першу партію — 10 антидронових рушниць литовського виробництва, які допоможуть боротися із російськими БПЛА.

 

Міністр оборони розповів і про намір найближчим часом створити при Міністерстві оборони два аналогічні NSPA агентства: одне займатиметься тиловими речами, закупівлями та питаннями логістики, друге — озброєнням.

 

Крім того у розмові про свій візит до США, Резніков зазначив, що «подав певний перелік потреб, який цікавить Збройні сили України».

 

«І одержав досить позитивні сигнали, що ми зможемо його отримати. Не все можу розкривати зараз тут, можу сказати, що ми маємо певні пріоритети… це ППО та ПРО. Тобто це не наступальна зброя, а захисна. Також нас цікавлять кіберпростір, кіберзахист, нас цікавлять море та радіоелектронна боротьба… Це дуже нам потрібно для захисту і наших об'єктів критичної інфраструктури, тих самих атомних електростанцій, наших аеродромів, наших міст», — сказав Олексій Резніков.

 

Як повідомляла «УМ», Україна і США обговорюють можливість надання ЗСУ додаткового пакету військової допомоги, яка включатиме, зокрема, засоби повітряної оборони (ППО).

 

Днями представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що українська армія може використовувати протитанкові ракетні комплекси «Джавелін» для самооборони на всій території України.