Сергій Головатий обраний членом бюро Венеційської комісії

15:04, 11.12.2021
Сергій Головатий обраний членом бюро Венеційської комісії

Суддя КСУ Сергій Головатий відтепер є членом Внеційської комісії. (facebook.com/ConstitutionalCourtofUkraine/)

Заступника голови Конституційного суду України Сергія Головатого обрано членом бюро Венеційської комісії, яке є її керівним органом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба КСУ у суботу, 11 грудня.

 

Зараз до оновленого складу бюро Венеційської комісії входять сім членів: президент, три віце-президенти та чотири інші члени комісії.

 

"Зараз оновлений склад бюро Венеціанської комісії такий: президент – представник від Франції; три віце-президенти – представники від Ісландії, Мальти та Німеччини; чотири інші члени комісії – представники від Болгарії, США, Швейцарії та України", – йдеться у повідомленні.

 

Напередодні стало відомо, що Венеційська комісія обрала нового президента. Посаду отримала Клер Базі-Малорі із Франції. Вона змінила Джанні Букікіо, який був президентом з 2009 року.

 

Європейська комісія «За демократію через право», відома як Венеційська Комісія, заснована 1990 року, після падіння Берлінського муру, як інструмент невідкладної допомоги в конституційному будівництві під час демократичних змін.

 

З часом вона стала всесвітньо визнаним незалежним міжнародним форумом, який сприяє поширенню Європейської конституційної спадщини, заснованої на тріаді спільних для всієї Європи цінностях– правдивій демократії, правах людини та верховенстві права (правовладді).

 

На сьогодні державами-членами Венеційської Комісії є всі 47 держав-членів Ради Європи, а також 15 держав Азії, Африки, Америки (зокрема США, Канада, Республіка Корея, Ізраїль, Бразилія, Мексика та ін.).

 

Загалом Комісія нараховує 62 держави-члени.

 

Як повідомляла «УМ», глава Офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував введення санкцій уряду США проти ексголови КСУ Олександра Тупицького.