Буде кривава бійня: Резніков не вірить у перемогу Росії

13:40, 07.12.2021
Буде кривава бійня: Резніков не вірить у перемогу Росії

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і міністр оборони Олексій Резніков. (Фото Міноборони)

Міністр оборони Олексій Резніков вважає,  що Москві  не перемогти Україну у разі повномасштабного вторгнення військ РФ на українські території.

 

Як інформує Україна молода, про це інформує SNN.

 

«Я не вірю, що Росія переможе в Україні. Це інше. Це буде кривава бійня, російські хлопці теж повертатимуться у трунах», — сказав він.

 

Резніков запевнив, що Україна не перелякана, оскільки не може дозволити собі піддаватися тиску, а також зазначив, що Україна вірить даним своєї та американської розвідок, але остаточного рішення про вторгнення РФ ще немає. 

 

За словами міністра оборони,  Україна не хоче, щоб американські чи канадські військові воювали за неї, але Україна потребує підтримки у модернізації власних Збройних сил.

 

Також міністр зазначив, що позиція "не провокувати РФ" не спрацює, це було доведено на прикладі подіій у Грузії, британському місті Солсбері та у Криму.

 

На думку українського міністра, сильна позиція Заходу, щодо підтримки України, як союзника, може стати стримуючим чинником для подальших агресивних дій Москви.

 

За даними американської розвідки російські війська в кількості 70 тисяч осіб зосереджені у трьох місцях неподалік кордону України, а також в тимчасово окупованому Криму. Загалом нині там розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також танки та артилерія.

 

У свою чергу президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація готує цілий комплекс ініціатив, спрямованих на стримування російської агресії.

 

Раніше держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що США дали зрозуміти Кремлю, що дадуть рішучу відповідь, в тому числі й за допомогою низки економічних заходів. Він не уточнив, які саме санкції розглядаються, але однією з них може стати відключення Росії від системи міжнародних платежів SWIFT.

 

У квітні парламент Європейського Союзу ухвалив резолюцію, що передбачає можливість відключення Росії від SWIFT, якщо її війська ввійдуть в Україну.

 

Як повідомляла УМ, Кремль готується кинути на Україну 175 тисяч військових.

 

Водночас міністр оборони Резніков просить США збільшити постачання зброї для України.