Операція «Полісся»: на Волині проходять масштабні навчання МВС, фото

20:58, 30.11.2021
Операція «Полісся»: на Волині проходять масштабні навчання МВС, фото

Подібні навчання проводяться у всіх п’яти областях, які межують з Республікою Білорусь. (Фото МВС)

Масштабні тренування з відпрацюванням алгоритму дій з реагуванням на ситуації, що можуть виникнути на українсько-білоруській ділянці державного кордону розпочалися у Волинській області біля села Дольськ у вівторок, 30 листопада.

 

Як інформує Україна Молода, про це повідомляють МВС та Державна служба з надзвичайних ситуацій.

 

Спільні штабні тренування відбулись у межах спеціальної прикордонної операції «Полісся» за участю керівництва МВС України, органів управління, підрозділів охорони державного кордону, резервів посилення Державної прикордонної служби України.

 

Всі вони прибули на ділянку 6-го Волинського прикордонного загону та підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань, ДСНС України та правоохоронних органів.

 

 

Підрозділами ДСНС було відпрацьовано дії з ліквідації вибухонебезпечних предметів на окремих ділянках.

 

Та зі слів керівництва ДСНС, підрозділи Служби на високому рівні готові до дій за призначенням. Мова йде про гуманітарні завдання, а саме: надання допомоги, встановлення пунктів тимчасового перебування людей та пунктів обігріву.

 

Водночас міністр внутрішніх справ Денис Монастирський був задоволений тренуваннями та зауважив:  «У ході навчань, ми побачили, що всі підрозділи МВС – це справжній кулак, який може забезпечити внутрішню безпеку України».

 

За його словами, наразі подібні навчання проводяться у всіх п’яти областях, які межують з Республікою Білорусь.

 

І додав, що декілька тижнів тому тут була зовсім інша картина.

 

 

«А вже сьогодні ми переконалися, що через 30-60 хвилин після того, як розвідка надасть інформацію про надходження мігрантів, наші підрозділи будуть на кордоні.

 

Послідовність подій буде така – отримання інформації від розвідувальних органів, спрямування сил та засобів на точки, де йде ймовірність перетину кордону мігрантами, першими на місці буде Державна прикордонна служба України. Далі приєднуються сили Нацполіції та Нацгвардії, які абсолютно готові до того, щоб дати відсіч у разі незаконного перетину державного рубежу», - сказав очільник МВС.

 

Як раніше інформувала «УМ», спецоперація «Полісся» розпочалась на кордоні з Білоруссю на минулому тижні.