Аваков не вірить у другий термін президентства авторитарного Зеленського

17:42, 16.11.2021
Аваков не вірить у другий термін президентства авторитарного Зеленського

Журналіст Роман Кравець і ексміністр Арсен Аваков. (Фото: Назарій Мазилюк, pravda.com.ua)

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розкритикував авторитарні методи президента Володимира Зеленського. І вважає, що саме через це той «потрапив у пастку, з якої дуже важко вийти».

 

За його словами, саме тому він не вірить у те, що Зеленського оберуть президентом удруге.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Аваков заявив у інтерв’ю журналісту «УП» Роману Кравцю, яке опубліковано у вівторок.

 

На думку екскерманича МВС, Зеленський повинен серйозно змінити структуру управління, яку вибудовує в державі, але «він до цього не готовий». Але лише змінивши структуру в нинішнього очільника держави буде шанс перемогти на президентських виборах.

 

На його думку, будь-кому вистачить сил, щоб перемогти чинного президента. Зокрема на його полі з'явився експікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

 

«Потім з'явиться, наприклад, Дмитро Гордон чи доктор Комаровський. Це також на тому ж полі», – наголосив Аваков.

 

І додає, що антирейтинг, який зараз з'явився у Зеленського, є неминучим у будь-кого, хто керував би країною в нинішній ситуації.

 

«Але одна справа витратити свій рейтинг на створення, а інша справа витратити його на інтриги», – додав колишній очільник МВС.

 

Щодо авторитаризму Зеленського він зазначив:

 

«Це пастка, в яку він потрапив, і тепер із неї дуже важко вийти. Ця пастка трапилася, коли відбулися парламентські вибори і ми здобули монобільшість. І раптом жодного балансу не залишилося: "я можу все". І ось це "я можу все" стало божевільною пасткою. Тому що в парадигмі "я можу все" розумник, що проходить повз, скаже: «так не можна, і так не можна, і так не можна».

 

Аваков вважає, що нинішній президент «із благих намірів почав приймати дедалі більше волюнтаристських рішень». Тоді як «якість його оточення не дозволила йому грамотно опонувати».

 

«Він почав звикати спокійно звільняти людей, не думаючи. І так само, не думаючи, призначав нових. Це створювало проблеми», - каже колишній урядовець.

 

Мовляв, у Зеленського "почали з'являтися абсурдні рішення, почали з'являтися кадрові помилки" і саме в такий спосіб "поступово-поступово виробилася така авторитарна манера".

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно Аваков запропонував керівництву держави  напрацювати сценарій звільнення окупованих територій Криму й ОРДЛО.