Міністр культури Ткаченко подав заяву про відставку

14:21, 11.11.2021
Міністр культури Ткаченко подав заяву про відставку

Передача Держкіно від МКІПу до під крило Кабміну стала для останньою нестерпною краплею для міністра Ткаченка. (Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua)

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко  написав до Верховної Ради заяву про відставку вранці у четвер, 11 листопада.

 

Як інформує УМ, про це він написав 11 листопада на своїй сторінці у Facebook.

 

Серед причин він назвав відділення Держкіно від Мінкультури, мовляв уряд ухвалив таке рішення без погодження міністерства.

 

«Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – нелогічно.

 

Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів.

 

Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують — не мій концепт та цінності», — зазначив Ткаченко.

 

Урядовець написав, що це не єдине питання через яке він дискутував із прем’єр-міністром.

 

І додав: «Пишуть, що передача Держкіно стала для мене останньою краплею. Тоді нагадаю про передостанню – не менш болючу. Бюджет на культуру-2022. І характер обговорення і фінальна сума для мене неприйнятні».

 

Цікаво і те, як Ткаченко оцінює свою роботу у кріслі міністра культури: «Власна оцінка – за час роботи в МКІПі встиг зробити десь 50% із запланованого. І насправді, деякими речами можна пишатися».

 

 

Нагадаємо, що в 1990-х Олександр Ткаченко був заступником генерального продюсера каналу «1+1», де створив «Телевізійну службу новин», відому зараз як ТСН. Із серпня 2008 року він очолив групу «1+1 media».

 

До парламенту девʼятого скликання Олександр Ткаченко потрапив у 2019 році за списком партії «Слуга народу». Після обрання народним депутатом склав повноваження керівника холдингу «1+1».

 

4 червня 2020 року Ткаченка призначили на посаду міністра культури та інформаційної політики України.

 

Нагадаємо, останнім часом уряд Шмигаля зазнав чергових кадрових змін, які на думку експертів, пов'язані із наміром Банкової утримати рейтинг Зеленського від падіння. 

 

Як повідомляла УМ, міністр культури та інформаційної політики ОлександрТкаченко був обурений цинічним знесенням історичної пам’ятки кінця ХІХ століття - будинку Барбана, яке відбулося у центрі Києва цьогоріч наприкінці серпня.