У Ющенка заявляють про брехню російських пропагандистів

20:47, 09.11.2021
У Ющенка заявляють про брехню російських пропагандистів

Віктор Ющенко займає принципову антиросійську позицію. (facebook.com/president.ukraine)

Оточення третього президента України Віктора Ющенко заявляє, що автори пропагандистського фільму російського державного каналу «Russia Today» ввели його помічників в оману під час узгодження інтерв’ю з політиком.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це пише ВВС Україна з посиланням на джерела наближені до Ющенка.

 

За словами джерел, знімальна група не повідомила про те, хто насправді причетний до створення фільму і де він буде демонструватися. А також сказали неправду про учасників фільму.

 

"Це справа журналістів - розповідати, що таке фейки і як підло виглядають подібні ситуації і поведінка тих, хто так вчинив. А не президента", - прокоментував ситуацію близький до Віктора Ющенка співрозмовник, пояснюючи, чому третій президент утримується від коментарів з цього приводу.

 

У фільмі слова Ющенка вмонтовані в контекст тез про залежність української політичної системи від допомоги Заходу, передусім, Сполучених Штатів.

 

Сам третій президент розповідає про те, якою Україна була після розпаду СРСР та з якими труднощами зустрілась в економіці та внутрішній політиці.

 

Загальновідомо, що Віктор Ющенко займає принципову антиросійську позицію й під час президентства мав дуже напружені стосунки з Кремлем.

 

Зауважимо, що фільм «Україна - вічне сьогодення» транслювався російським державним каналом «Russia Today» 1 листопада.

 

Головним наративом фільму були аргументи, що Україна є неспроможним державним утворенням.

 

Окрім Ющенка інтерв'ю надали колишні керівники уряду Юрій Єхануров і Валерій Пустовойтенко та ексголова Верховної Ради Олександр Мороз, колишній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, одіозний політик Анатолій Шарій, колишній міністр часів Віктора Януковича і ексдепутат парламенту Віктор Суслов, депутат парламенту Андрій Деркач.

 

Як повідомляла раніше УМ, днями Віктор Ющенко взяв участь у Глобальному форумі в Баку і зустрівся з Ільхамом Алієвим.