Соціолог і засновник КМІСу Валерій Хмелько помер у віці 82 роки

19:02, 31.10.2021
Соціолог і засновник КМІСу Валерій Хмелько помер у віці 82 роки

Валерій Євгенович Хмелько був високофаховим соціологом, до його думки дослуховувалися колеги. (Фото з відкритих джерел)

Відомий український соціолог, засновник та президент Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Валерій Хмелько помер у віці 82 роки у суботу, 30 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє КМІС в неділю.

 

"Київський міжнародний інститут соціології з сумом сповіщає, що 30 жовтня 2021 року у віці 82 роки пішов із життя видатний український соціолог, засновник і президент Київського міжнародного інституту соціології, засновник кафедри соціології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Валерій Євгенович Хмелько", - йдеться в повідомленні.

 

Співробітники КМІСу висловлюють щире співчуття його родині.

 

 

Соціолог Володимир Паніотто стверджує, що пан Хмелько неабияк вплинув на його життя.

 

«Вчора пішов з життя мій близький друг видатний соціолог Валерій Хмелько.  Він був дуже хворий останні роки, але це все одно несподівано.  Зберуся і напишу про нього пізніше, він вплинув на моє життя більше, ніж будь-хто», - так він відреагував на смерть колеги.

 

Тоді як Фонд «Демократичні Ініціативи» пише про покійного, який був їхнім давнім другом і партнером, так:

 

«Сотні опитувань і десятки проєктів, у тому числі екзит-поли на виборах в Україні, «Демініціативи» провели  у співпраці  з КМІС  і безпосередньо за консультативної участі Валерія Хмелька. Досліджуючи українське суспільство, ми завжди прислухалися  до його думки як високофахового соціолога, нам були вельми цінними  корисні поради та  професійна підтримка Валерія Євгеновича».

 

Команда «Демініціатив» додає: «Поборник своєї справи й  великий інтелектуал,  щирий, мудрий і об`єктивний,  славетний соціолог – українська наука зазнала непоправної втрати».

 

Валерій Хмелько – президент Київського міжнародного інституту соціології, доктор філософських наук, професор. З 1971 – член Соціологічної асоціації України, 1990–1992 – її віцепрезидент, з 1988 – член Міжнародної соціологічної асоціації.

 

У різні роки був членом редколегії різних радянських та українських соціологічних журналів та членом редколегії журналу Міжнародної соціологічної асоціації The International Journal of Sociology.

 

Як повідомляла "УМ", відомий ветеран Другої світової війни Іван Анікейович Залужний пішов з життя у рідному Запоріжжі вранці у неділю, 31 жовтня. Сім років тому він втратив єдиного онука в російсько-українській війні. Після чого регулярно зустрічався із сучасними захисниками України і надихав їх на боротьбу з ворогом.