Томенко пропонує Зеленському ініціювати закон про запобігання українофобії

20:10, 30.10.2021
Томенко пропонує Зеленському ініціювати закон про запобігання українофобії

Микоал Томенко закликає українців підтримати петицію про заборону українофобії. (facebook.com/m.tomenko)

Лідер Громадського руху «Рідна країна», колишній народний депутат Микола Томенко ініціював петицію на сайті Президента України про запобігання та протидію українофобії (україноненависництву).

 

Як інформує Україна молода, про це очільник «Рідної країни» сповістив у соціальних мережах.

 

«Останнім часом почастішали факти публічного приниження українців та державних символів України, демонстративне зневажання української мови та культури, невизнання територіальної цілісності України…

 

Відсутність в українському законодавстві чіткого визначення поняття «українофобія» не дозволяє належним чином класифікувати злочини, вчинені на його основі. Вимагаємо виступити із законодавчою ініціативою щодо прийняття закону «Про запобігання та протидію українофобії», - сказано у петиції, за яку може проголосувати кожен бажаючий.

 

Також автори петиції наголосили на чіткості визначення в законі терміну «українофобії» та встановленні видів адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про україноненависництво.

 

Реалізація акта після його прийняття призведе до створення законодавчого механізму протидії українофобії, її проявам, сприятиме формуванню культури толерантності в українському суспільстві.

 

Простий алгоритм підписання петиції Микола Томенко також вказав у своїх соціальних мережах.

 

 

Як повідомляла раніше «Україна молода», президент України Володимир Зеленський відреагував на петицію Ігоря Кондратюка про повну заборону концертів російських артистів.