Перегляд фільму про «офшорний бізнес Зеленського» хотіла зірвати СБУ

14:21, 13.10.2021
Перегляд фільму про «офшорний бізнес Зеленського» хотіла зірвати СБУ

Олександр Новіков, керівник середньої ланки в Управлінні СБУ міста Києва та області - саме він телефонував до КМДА. (Фото: Dima Replianchuk)

Журналісти «Слідство.Інфо» встановили, що показ фільму про бізнес президента Зеленського «Офшор 95» в столичній Малій опері справді намагався зірвати працівник Служби безпеки України.

 

Як інформує УМ, про це 13 жовтня повідомив журналіст Дмитро Реплянчук у соцмережах. 

 

Журналісти встановили і підтвердили номер телефону, з якого дзвонили 3 жовтня о 15:00 чиновнику Київської міської адміністрації, намагаючись завадити показу.

 

«Це Олександр Новіков, керівник середньої ланки в Управлінні СБУ міста Києва та області. Зловили та поговорили з цим співробітником СБУ.

 

Він навіть не заперечував, що дзвонив чиновникам КМДА у момент, коли показ фільму був під загрозою зриву. Але назвав це «робочими питаннями», які у нього раптово виникли до київських чиновників, відповідальних за Малу оперу», — написав Реплянчук.

 

Нагадаємо, що 2 жовтня «Слідство.Інфо» анонсувало показ фільму «Офшор 95» — частину міжнародного проєкту Pandora Papers..

 

Фільм називають «розслідуванням про таємниці офшорного бізнесу президента Зеленського та брудні гроші олігарха Коломойського».

 

Премʼєра була запланована в Малій опері, однак за кілька годин до показу там заявили, що не показуватимуть фільм. В останній момент керівництво Малої опери дозволило показ.