Суд відмовився відправити Медведчука до СІЗО і лишив під домашнім арештом

21:53, 12.10.2021
Суд відмовився відправити Медведчука до СІЗО і лишив під домашнім арештом

Віктор Медведчук знову не потрапив до СІЗО. (facebook.com/MEDVEDCHUKVV)

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід лідеру ОПЗЖ, нардепу Віктору Медведчуку у справі про державну зраду.

 

Слідча суддя Віта Бортницька відмовила прокуратурі у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу Медведчуку на взяття під варту із можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень і залишила його під цілодобовим домашнім арештом.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне рішення Печерський суд ухвалив у вівторок пізно ввечері. Засідання суду транслювалося у мережі Інтернет.

 

«У задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу — тримання під вартою щодо Медведчука Віктора Володимировича... відмовити. Застосувати до підозрюваного Медведчука Віктора Володимировича... запобіжний захід — домашній арешт, заборонивши йому залишати місце свого проживання... цілодобово», - оголосила пані Бортницька.

 

Відтак, кум Путіна перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні прокуратура вручила Віктору Медведчуку клопотання про зміну запобіжного заходу із домашнього арешту на взяття під варту із можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень.

 

За новими даними слідства, Медведчук схиляв керівництво України до постачання палива із «ЛНР» та «ДНР» і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

 

Нагадаємо, що вперше кум Путіна опинився під домашнім арештом за рішенням суду 13 травня 2021 року у справі про розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.