Канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про відставку, щоб «запобігти хаосу», відео

00:13, 10.10.2021
Канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про відставку, щоб «запобігти хаосу», відео

Себастьян Курц мусить змінити місце роботи. (facebook.com/sebastiankurz.at)

Канцлер Австрії Себастьян Курц публічно оголосив про свою відставку через корупційний скандал навколо його персони і найближчого оточення.

 

Як повідомляє Україна молода, про свою відставку Курц заявив журналістам під час спеціального брифінгу у Відні ввечері.

 

Він також запостив відеоролик з брифінгу на своїй сторінці у Facebook.

 

Оголосивши про відставку Курц запропонував міністра закордонних справ Австрії  Олександра Шалленберга в якості свого наступника.

 

«Зараз нам потрібні стабільні умови. Тому, аби вийти з тупикової ситуації, я хочу запобігти хаосу та забезпечити стабільність», - сказав канцлер.

 

 

До речі, Курц, який є лідером консервативної Австрійської народної партії (ÖVP), хоче пройти в парламент як голова фракції.

 

Оточення канцлера підозрюють у підкупі найбільшого таблоїду Австрії з метою публікування газетних статей і опитувань із позитивними відгуками, які сприяли просуванню партії.

 

Зокрема, йдеться про рекламні оголошення та угоди про співпрацю із засобами масової інформації на суму приблизно 1,3 млн євро.

           

Раніше партія "Зелених", яка є молодшим партнером по коаліції з партією Курца, провела переговори з трьома опозиційними партіями, які раніше закликали канцлера  піти у відставку і планують оголосити вотум недовіри на спеціальній сесії парламенту у вівторок.

 

Як повідомляла «УМ», прокуратура провела обшуки в канцелярії Курца і в штаб-квартирі його консервативної Австрійської народної партії.

 

Курца також підозрюють у неправдивих свідченнях парламентському комітету, сформованому для розслідування політичного скандалу, що повалив його колишній уряд.