Схеми Коломойського і Зеленського на перших шпальтах світових ЗМІ – Ірина Геращенко

14:59, 05.10.2021
Схеми Коломойського і Зеленського на перших шпальтах світових ЗМІ – Ірина Геращенко

Ірина Геращенко розповіла про мрію Володимира Зеленського (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Народна депутатка від «Європейської Солідарності» Ірина Геращенко констатує, що мрія президента Володимира Зеленського потрапити на перші шпальти світових ЗМІ нарешті збулася.

 

За її словами, увагу топових видань світу привернув фільм-розслідування «Офшор 95» про Зеленського і його схеми "відмивання" грошей Коломойського.

 

Як інформує Україна молода, про це пані Геращенко заявила з трибуни Ради, передає сайт «ЄС» у вівторок.

 

Водночас, за її словами, правоохоронні органи закривають очі на розслідування світових медіа про те, що президент Зеленський причетний до "відмивання" грошей олігарха Коломойського.

 

«Зеленський все життя мріяв потрапити на сторінки світових ЗМІ. Мрії збуваються. І сьогодні "зелений барига" і "офшорний президент" - на перших сторінках BBC, Guardian, Washington Post. Мова про те, що було виведено злочинним шляхом понад 40 мільйонів доларів з ПриватБанку, куди держава для рефінансу влила 155 млрд гривень ", - підкреслила депутатка.

 

Пані Геращенко додала:  "І тому, дорогі пенсіонери, коли ви запитуєте, а чому у вас пенсія 1700 гривень, запитайте про це в "офшорного президента". Який відповідно до розслідування мого колеги Володимира Ар’єва за 5 найважчих років сплатив знаєте скільки податків? В 2014 році – нуль. В 2015 році – 3000 гривень. А за п’ять найважчих років, перед своїм президентством цей "дуже успішний бізнесмен" і "зелений барига" сплатив з 10 компаній лише мільйон 300 гривень податків" – нагадала співголова фракції «ЄС».

 

За її словами, правоохоронні органи не порушать кримінальні провадження проти президента, бо «всі вони тусувалися на дискотеці в Трускавці».

 

Вона також зауважила, що Зеленський у Трускавці зізнався у тому , що саме він подзвонив білоруському диктатору Лукашенку і повідомив про «вагнерівців».

 

«Там він зізнався ще і в державному злочині, в тому, що саме він зателефонував Лукашенку і розповів, що вагнерівці заїхали на його територію. А його колишня прессекретарка на олігархічному каналі пішла далі: вона сказала, що Лукашенко в розмові з «зеленим баригою» ще обіцяв обов’язково віддати вагнерівців. Тому мова йде і про державну зраду. Чи буде цьому присвячено РНБО? Очевидно, що ні», – резюмує Ірина Геращенко.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні лідер "ЄС" Петро Порошенко гостро розкритикував президента Володимира Зеленського за причетність «до глобальної корупції, до відмивання вкрадених в Україні грошей спільно зі своїм бізнес-партнером Коломойським».