Офшор 95: Порошенко закидає Зеленському причетність до глобальної корупції, відео

15:51, 04.10.2021
Офшор 95: Порошенко закидає Зеленському причетність до глобальної корупції, відео

Петро Порошенко обурений офшорним скандалом, в якому фігурують Зеленський і Коломойський. (Фото: facebook.com/petroporoshenko)

Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко гостро розкритикував президента Володимира Зеленського за причетність «до глобальної корупції, до відмивання вкрадених в Україні грошей спільно зі своїм бізнес-партнером Коломойським».

 

За його словами, сьогодні весь світ говорить про міжнародні злочини вищого керівництва держави і особисто Зеленського.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Порошенко сказав під час виступу на погоджувальній раді парламенту в понеділок, 4 жовтня.

 

«На жаль, тепер під ударом опинилася держава Україна, коли через дії президента Зеленського Україна фігурує в світі як держава, лідер якої причетний до глобальної корупції, до відмивання вкрадених в Україні грошей спільно зі своїм бізнес-партнером Коломойським», - наголосив п’ятий президент.

 

І додав, що він шокований, що «представники монобільшості навіть не згадали про те, про що сьогодні говорить весь світ».

 

На його думку, останнє місце, де про це можна говорити, – парламент. При цьому, присутні «слуги» супроводжували виступ Порошенка обурливими вигуками.

 

«Йдеться про те, що спільно з Коломойським $40 млн було вкрадено.  Зеленський не є Голобородьком, і про це було відомо ще з 2019 року. Це не розслідувалося, бо на сьогодні вище політичне керівництво пов’язане з СБУ, яке має конфлікт інтересів і спільно брало участь у цих злочинах; і з іншими 100% своїми керівниками правоохоронних органів.

 

Я твердо переконаний, що це неприпустимо», - заявив Петро Олексійович.

 

 

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко згодом висловився на адресу заяви Порошенка під час брифінгу: мовляв, його опонент мав свої офшори та розслідування "Панамалікс". 

 

Що ж до  журналістського розслідування, що базується на так званих Pandora Papers і розповідає про бізнес студії «Квартал 95» у 2012 році, Корнієнко заявив, що тоді багато бізнесів працювали з офшорами, це було не заборонено.

 

І нагадав, що Порошенко на той момент працював міністром економіки.

 

Водночас, в Офісі президента запевняють, що нинішній глава держави Володимир Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства, а офшорні схеми бізнесу колишніх років пояснюють "особливостями ринку" тих часів.

 

Як сказав радник керівника ОП Михайло Подоляк в коментарі "Українській правді", в «офшорному» матеріалі йдеться про бізнес-події 2012 року і раніше.

 

«Про бізнес, який до речі, абсолютно ніколи не був пов'язаний з державними фінансами або державними адміністративними можливостями. Вельми показово, що журналісти не "накопали" взагалі нічого за період після інавгурації в 2019 році. Це абсолютно чітко свідчить, що президент Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства», - вважає пан Подоляк.

 

За його словами, у ті часи бізнес намагався юридично захиститися від корумпованих чиновників, які бажали вилучити кошти або фірми.

 

Як повідомляла «УМ», видання "Слідство.Інфо", оприлюднило розслідування «Офшор 95», згідно з яким Володимир Зеленський та його близькі соратники могли бути причетними до переказів 40 мільйонів доларів від структур, пов’язаних із олігархом Ігорем Коломойським у 2012 році.