Руслан Стефанчук визначений «слугами» як головний кандидат у спікери Ради

09:22, 04.10.2021
Руслан Стефанчук визначений «слугами» як головний кандидат у спікери Ради

Руслан Стефанчук заручився підтримкою "слуг" у Трускавці. (Фото: sluga-narodu.com)

Нардепи фракції "Слуга народу" після засідання у курортному Трускавці вважають "очевидною" відставку голови Ради Дмитра Разумкова, а основним кандидатом на цю посаду називають Руслана Стефанчука.

 

Як повідомляє Україна молода, про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявила народна депутатка з фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

 

"У нас відбулося тривале засідання фракції в Трускавці. Ми мали абсолютно відверту нормальну роботу, розмову. У нас немає жодного розколу у фракції з приводу цього питання.

 

Дійсно, це рішення (щодо Разумкова – ред.) досить важке. Ідеться про внутрішньофракційний конфлікт, це саме політичний вимір нашої фракції зараз делегувати іншій людині посаду голови парламенту. У нас зараз основний кандидат - це Руслан Стефанчук", - сказала пані Кравчук.

 

За її словами, відставка Разумкова вже є очевидною.

 

При цьому депутатка наголошує, повністю применшуючи роль Разумкова у виборчій кампанії 2019 року:

 

"У чому основна різниця: Володимир Зеленський без Дмитра Разумкова став би президентом. А Разумков без Президента не став би головою парламенту".

 

Ще й нагадала, що два роки тому в Трускавці "Слуга народу" делегувала людей на різні посади, зокрема на голову Верховної Ради.

 

"І наше завдання - виконувати програму президента, програму партії, бо ми з нею прийшли", - наголосила Кравчук.

 

Як повідомляла «УМ», обранці від монобільшості зібрали необхідні 150 підписів для ініціювання відкликання з посади спікера Ради Дмитра Разумкова.

 

Зеленський у Трускавці розкритикував і заявив, що партія "Слуга народу" має мільйони питань до Разумкова, і він вже не є членом команди.