Зеленський не говорив про миротворців ООН на Донбасі – Єрмак

02:05, 28.09.2021
Зеленський не говорив про миротворців ООН на Донбасі – Єрмак

Андрій Єрмак супроводжував Володимира Зеленського в ООН у Нью-Йорку усюди (Фото Офісу президента)

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак каже, що президент Зеленський під час візиту до Нью-Йорка не порушував питання залучення миротворців під мандатом ООН до врегулювання ситуації на сході України.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Андрій Єрмак поінформував у ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в ніч на вівторок.

 

"Українська сторона категорично виступає проти замороженого конфлікту. Тому питання "блакитних шоломів", які могли б з'явитися, не обговорювалося (Зеленським в ООН - ред.). І наразі, думаю, поки що ми не на тій стадії, щоб обговорювати це питання", - сказав пан Єрмак.

 

І додав, що під егідою ООН дійсно є сили для підтримання миру, однак наголосив, що для того, "аби підтримувати мир, його треба досягти".

 

"А для того, щоб його досягти, треба аби ми дійсно сіли за стіл переговорів безпосередньо зі стороною конфлікту, яка не визнає себе стороною конфлікту, і домовилися про початок припинення війни, про початок повернення наших окупованих територій", - підсумував керівник Банкової.

 

Як повідомляла «УМ», на минулому тижні президент Зеленський виступив у ООН.