ООН проігнорувала Кримську платформу з політичних мотивів – Дмитро Кулеба

11:49, 16.09.2021
ООН проігнорувала Кримську платформу з політичних мотивів – Дмитро Кулеба

Володимир Зеленський і Дмитро Кулеба під час саміту Кримська платформа. (Фото Офісу президента)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що ООН не взяла участь у саміті Кримська платформа наприкінці серпня у Києві з огляду на "абсолютно політичні мотиви".

 

Як повідомляє Україна молода, пан Кулеба розкритикував відсутність представників ООН на саміті Кримської платформи під час брифінгу в четвер.

 

"Відзначу лише один негативний момент у контексті нашої участі в ООН - це те, що ця організація проігнорувала саміт Кримської платформи і не була на ньому представлена.

 

Це сталося за абсолютно політичними мотивами. Ми будемо говорити з керівництвом Організації про неприпустимість такого ставлення, адже ключовим завданням ООН є саме підтримка миру і безпеки", - сказав міністр.

 

На його думку, ООН неправильно розуміє свою місію у світі.

 

"Коли ми бачимо участь таких організацій, як Рада Європи, як НАТО, як ГУАМ, в саміті Кримської платформи, а ООН свідомо цей захід ігнорує, то це говорить нам і про стан справ у самій Організації, і про розуміння нею своєї ролі і місії у світі", - відзначив пан Кулеба.

 

І додав, що українська сторона працюватиме над тим, щоб змінити це розуміння.

 

Як повідомляла «УМ», 23 серпня відбувся саміт Кримської платформи, в якому взяли участь представники 44 держав і міжнародних організацій, зокрема 14 глав держав.