Зеленський зустрінеться з Путіним за єдиної умови

17:41, 12.09.2021
Зеленський зустрінеться з Путіним за єдиної умови

Зеленський сподівається зустрітися з Путіним. (Фото Офісу президента)

На Банковій назвали єдину умову, за якої президент України Володимир Зеленський  готовий зустрітися з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

 

Як інформує Україна молода, умову назвав речник Зеленського Сергій Никифоров в ефірі телеканалу "Дім" в програмі "Погляд з Банкової".

 

За його словами, Зеленський готовий зустрітися з Путіним тільки в тому випадку, якщо лідери двох країн обговорюватимуть питання непідконтрольних Києву територій, включаючи тимчасово окупований Крим.

 

При цьому представники російської сторони вже заявили, що не готові це обговорювати.

 

Зокрема Никифоров нагадав, що не так давно Володимир Путін недвозначно дав зрозуміти, що питання Криму Росія вважає закритим.

 

"А навіщо тоді зустрічатися? Зустрічатися, щоб обговорити що? Яка тема зараз у відносинах Росії і України важливіше окупації Росією окремих територій України? Тому, дійсно, є воля президента України зустрітися особисто з президентом Росії - в будь-який час, в будь-якому місці в рамках нейтральній території ", - заявив представник Зеленського.

 

При цьому Никифоров додав, що питання зустрічі Зеленського з Путіним постійно "висить" на порядку денному і обговорюється, але все, в кінцевому рахунку, буде залежати від політичної волі російського лідера.

 

Як повідомляла "УМ", днями Зеленський заявив, що допускає вірогідність повноцінної війни з Росією.