Генштаб ЗСУ відреагує на навчання Захід-2021 – Валерій Залужний

19:27, 10.09.2021
Генштаб ЗСУ відреагує на навчання Захід-2021 – Валерій Залужний

Валерій Залужний під час брифінгу. (Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевняє, що українські військові стежать за проведенням у Росії та Білорусі найбільших в Європі навчань за 40 років.

 

При цьому, українська армія готується до можливих провокацій в ході російсько-білоруських навчань Захід-2021.

 

Як повідомляє Україна молода, про це генерал-лейтенант Залужний заявив під час брифінгу для представників Київської асоціації військових аташе та ЗМІ у п’ятницю.

 

"Російська Федерація і Республіка Білорусь проводять плановий захід, про який вони відкрито заявляли, і відповідно до їх задуму проведення навчань відбулося певне нарощування безпосередньо батальйонно-тактичних груп уздовж всього державного кордону, а також і на території Білорусі. Всі вони відслідковуються нами і ми, відповідно, готуємося на це адекватно реагувати", - розповів головнокомандувач ЗСУ.

 

За його словами, військові України очікують провокацій "всюди і, перш за все, в районі проведення операції Об'єднаних сил."

 

«Чому? Тому що противник використовує будь-який привід, будь-який засіб для того, щоб показати свій вплив. Тому ми очікуємо всюди і будемо готові до реагування де це тільки можливо», - наголосив пан Залужний.

 

При цьому він запевнив, що в Україні вже сьомий рік триває війна і кордони, в тому числі й північні, давно посилені.

 

Також генерал-лейтенант Залужний заявив про можливу дискредитацію українських навчань Об'єднані зусилля-2021.

 

"Поширюються фейки, маніпулюються різноманітні інформації, в тому числі, стосовно неготовності військових і захворюваності на COVID-19. Я вас запевняю, що ми це все розуміємо, працюємо не тільки ми, а й інші зацікавлені органи виконавчої влади нашої держави, і намагаємося з цим боротися", - сказав глава Генштабу.

 

І запевнив, що військові до навчань готові і "ми їх обов'язково проведемо якісно".

 

Нагадаємо, навчання Захід-2021 стартували сьогодні на п'яти білоруських полігонах і дев'яти російських. Очікується, що це будуть наймасовіші маневри, організовані в Європі протягом останніх майже 40 років, оскільки в них візьмуть участь, приблизно, 200 тисяч солдатів.

 

Тоді як військові навчання Об'єднані зусилля-2021 пройдуть з 22 по 30 вересня на українських полігонах і в Азово-Чорноморській акваторії.