Нардеп Андрій Клочко заперечує легалізацію майна через матір

10:39, 09.09.2021
Нардеп Андрій Клочко заперечує легалізацію майна через матір

Андрій Клочко запевняє, що не спілкується з батьками з фінансових питань. (Фото: facebook.com/andrey.klochko.92/photos)

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Андрій Клочко запевняє, що не має жодного стосунку до того, що його 70-річна матір за роки його депутатства стала власницею нерухомого майна приблизно на 14,5 мільйонів гривень.

 

Так голова комітету Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відреагував на розслідування журналістів про придбання його матір’ю Наталією протягом останніх двох років двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і авто Tesla.

 

Як передає Україна молода, про це пан Клочко написав у соцмережах.

 

«Я — повнолітня людина, з батьками не мешкаю вже 14 років, маю свою сімʼю. До придбання нерухомості, про яку повідомили журналісти, не маю жодного відношення. Це стосується лише моєї мами і моєї сестри. Щось коментувати за них вважаю некоректним», —зазначив обранець від «слуг».

 

Він запевняє, що не спілкується ані з батьками, ані з сестрою з фінансових питань. Мовляв, його сестра працює в медичному бізнесі та саме вона допомагає матері.

 

«Моя сестра допомагає мамі, вона є забезпеченою людиною і має медичний бізнес, її чоловік очолює місцеву філію міжнародної компанії. Вони здатні забезпечити себе і здійснювати операції з нерухомістю без моєї допомоги та, тим більше, згоди. Єдине, що я знаю: і мама, і сестра продали помешкання, що перебували в їхній власності, і купили інші, додавши власні накопичення та мій подарунок, який я зробив ще 2018 року, продавши двокімнатну квартиру у Броварах», — пояснив Клочко.

 

                                                                               Андрій Клочко з батьками. 

 

При цьому, нардеп шкодує, що через свою політичну діяльність, статус народного депутата і голови комітету його «батьки отримали хвилю негативу і безпідставних звинувачень на свою адресу».

 

Напередодні, 7 вересня, журналісти Bihus.Info повідомили, що мати народного депутата від «Слуги народу» Андрія Клочка 70-річна Наталія протягом останніх двох років стала власницею двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і авто Tesla.

 

Ринкова вартість цього майна зараз приблизно 14,5 мільйона гривень. Почала вона його купувати, коли син потрапив до Верховної Ради. Журналісти акцентують увагу на тому, що у самого нардепа, відповідно до декларації, власного житла немає.

 

Нагадаємо, нардепи від монобільшості останнім часом регулярно опиняються в епіцентрі скандалів.