Валерій Залужний попереджає про загрозу повномасштабного вторгнення

14:57, 22.08.2021
Валерій Залужний попереджає про загрозу повномасштабного вторгнення

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час виступу на IV Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі. (Фото Генштабу ЗСУ)

Головнокомандувач ЗСУ генерал-майор Валерій Залужний наголошує, що наразі є реальна загроза повномасштабного вторгнення країни-агресора.

 

Як інформує Україна молода з посиланням на Генштаб ЗСУ, про це він заявив на IV Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Там, де ми – там Україна» у Києві в неділю.

 

Зокрема, генерал-майор акцентував увагу присутніх:

 

«Разом із тим, що відбуваються бойові дії на сході України, ми маємо ще й реальну загрозу повномасштабного вторгнення країни-агресора, і ми маємо до неї готуватися. І це також загроза, в тому числі – національній стійкості».

 

На його думку, держава в цьому випадку «має зробити все, щоби Збройні сили України могли виконати поставлене завдання».

 

І додав: «Суспільство має ж вірити в перемогу і вірити Збройним силам України!».

 

Пан Залужний також вважає, що у випадку, коли є загроза широкомасштабного вторгнення, треба “готувати суспільство до цього, готувати до оборони”.

 

 

Серед іншого, під час виступу, Залужний також нагадав, що в умовах триваючої агресії Російської Федерації проти України Збройні сили нашої держави мають готуватися до ведення наступальних дій щодо звільнення тимчасово окупованих територій.

 

«Суспільство в умовах здійснення і відбиття агресії російської федерації жодним чином не має відділяти від себе ветеранів, волонтерів та Збройні Сили України. Як його складові вони мають бути єдиним організмом, який називається «свідоме суспільство, – узагальнив генерал-майор.

 

Головнокомандувач ЗСУ зауважив, що Збройні Сили України виконують завдання із захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в умовах, коли російська федерація ні на секунду не зупиняє проведення інформаційно-психологічних операцій.

 

«Надзвичайно важливо протидіяти ворожій дезінформації, відвертій брехні, маніпуляціям фактами», – наголосив він.

 

Як повідомляла "УМ", на початку серпня президент Зеленський змінив керівництво ЗСУ, ООС та окремих родів військ.