Варфоломій, Епіфаній і Ющенко вшанували полеглих захисників України та жертв Голодомору, фото

11:33, 21.08.2021
Варфоломій, Епіфаній і Ющенко вшанували полеглих захисників України та жертв Голодомору, фото

Віктор Ющенко, Патріарх Варфоломій і Митрополит Епіфаній біля «Стіни пам’яті полеглих захисників України» Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. (Фото ПЦУ)

Вселенський патріарх Варфоломій, митрополит Київський і всієї України Епіфаній і третій президент України Віктор Ющенко вшанували полеглих захисників України та жертв Голодомору на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря в суботу вранці.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Православна церква України.

 

Зазначається, що саме з церемонії вшанування захисників, які полягли за волю і незалежність України, а також жертв Голодомору-геноциду 1932-33 рр., розпочався перший день візиту Патріарха Варфоломія в Україну.

 

 

«Його Всесвятість та Його Блаженство звершили покладання квітів біля «Стіни пам’яті полеглих захисників України» та біля пам’ятного знака жертвам Голодомору-геноциду українського народу», - йдеться у повідомленні ПЦУ. 

 

 

Предстоятелів Константинопольського і Київського престолів супроводжував Віктор Ющенко, який в часи свого президенства (2005-2010) ініціював визнання автокефалії Помісної церкви України Вселенським патріархатом.

 

Цей процес було завершено вже під час президенства Петра Порошенка.

 

 

Після вшанування захисників України і жертв Голодомору у Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві відбулася подячна молитва (Доксологія) з нагоди візиту до України Вселенського патріарха Варфоломія.

 

На молитві були присутні столичне духовенство та віряни. До молитви долучився і третій президент України Віктор Ющенко.

 

 

Як повідомляла «УМ», напередодні, 20 серпня увечері до України прибув Вселенський патріарх Варфоломій, який візьме участь в заходах до річниці незалежності.

 

Патріарх Варфоломій вже зустрівся з президентом Зеленським і прем’єр-міністром Шмигалем.

 

У неділю, 22 серпня, патріарх Варфоломій разом із митрополитом Епіфанієм проведе літургію у Святій Софії. Початок богослужіння - 9:00.

 

У ПЦУ нагадують, що кожен може долучитися до богослужіння з Вселенським патріархом, яке відбудеться вранці 22 серпня на території Святої Софії Київської – “якщо не особисто, то через засоби телевізійної та онлайн трансляції”.