Ангела Меркель розраховує на €15 тисяч пенсії після відставки

11:26, 14.08.2021
Ангела Меркель розраховує на €15 тисяч пенсії після відставки

Ангела Меркель заробила собі непогану пенсію. (Фото Офісу президента)

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вже знає напевне, що отримуватиме приблизно €15 тисяч пенсії щомісяця після відходу з посади восени.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє німецьке видання The Pioneer з посиланням на підрахунки німецького Союзу платників податків.

 

Такий розмір пенсії обумовлений давнім членством канцлерки у Бундестазі (з 1990 року), а потім робота на посту федерального міністра.

 

Видання нагадує, що з 1991 до 1994 року Меркель була міністром жінок та молоді, а з 1994 до 1998 року — міністром з охорони навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини.

 

На посаді канцлера вона працює з 2005 року.

 

Таким чином, Меркель отримає майже половину своєї нинішньої зарплати.

 

Наразі канцлер заробляє трохи понад €35 тисяч на місяць. Як і всі колишні канцлери і колишні федеральні президенти, Меркель отримає право на посаду, також у неї буде власне бюро з двома референтами, секретарем і водієм.

 

Нинішній канцлер Німеччини, політик від Християнського демократичного союзу (ХДС) Ангела Меркель, яка очолює уряд країни 16 років, відмовилася знову висувати свою кандидатуру.

 

У жовтні 2018 року вона заявила, що не братиме участі у виборчій кампанії на наступних виборах до Бундестагу.

 

Потенційним наступником Ангели Меркель на посаді канцлера Німеччини можуть стати кандидат від партії «Зелених» Анналена Бербок або кандидат від ХДС Армін Лашет та чинний віцеканцлер Олаф Шольц.

 

Вибори відбудуться 26 вересня 2021 року.

 

Як повідомляла «УМ», пані Меркель вирішила здійснити візит до Росії і зустрітися з Путіним 20 серпня, перш ніж летіти до України, де в неї запланована зустріч із Зеленським 22 серпня.