Байден має продовжити надавати ЗСУ Джавеліни та іншу зброю – Тейлор

08:20, 25.07.2021
Байден має продовжити надавати ЗСУ Джавеліни та іншу зброю – Тейлор

Віцепрезидент Інституту миру США з питань стратегічної стабільності і безпеки Вільям Тейлор. (Фото The New York Times)

Адміністрації президента США Джо Байдена варто продовжити підтримку обороноздатності України, в тому числі шляхом надання сучасного озброєння, як це було під час президенства його попередника Дональда Трампа.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив колишній посол США в Україні, віцепрезидент Інституту миру США з питань стратегічної стабільності і безпеки Вільям Тейлор під час обговорення, організованого Українським вільним університетом.

 

«Адміністрація Трампа дійсно надавала летальну допомогу, зокрема протитанкові ракети. Адміністрація Обами цього не зробила, тож відзначимо за це Трампа. Сподіваюся, адміністрація Байдена продовжить це й надасть Джавеліни та іншу зброю й системи, яких потребує українське військо», - сказав пан Тейлор.

 

Колишній посол додав, що США допомагають Україні не лиш в безпековій, але й в політичній, економічній та дипломатичній сферах.

 

Як повідомляла «УМ»,  Джо Байден планує обговорити із Володимиром Зеленським під час майбутньої зустрічі у Вашингтоні 30 серпня питання безпеки, в тому числі енергетичної, та питання реформ, зокрема, правосуддя.