Біля Криму ЗСУ відбивали «авіаудари»

11:19, 21.07.2021
Біля Криму ЗСУ відбивали «авіаудари»

Українські військові біля Криму тренувалися відбивати авіаудари за допомогою «Буків». (Фото Командування об'єднаних сил ЗС України)

На адміністративній межі з тимчасово окупованою АР Крим відбулося тренування бойових розрахунків зенітних ракетних комплексів «Бук» із відбиття авіаудару умовного противника.

 

Як інформує УМ, про це 21 липня у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил ЗСУ.

 

За словами командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, підрозділ зенітно-ракетних комплексів здійснив багатокілометровий тривалий марш на техніці до позиційного району.

 

«Вже на місці військовослужбовці виконали розгортання комплексів на необладнаних позиціях. Зокрема, розрахунки відпрацювали пошук, виявлення, захоплення та супроводження повітряних цілей», - зазначив командувач.

 

На завершення тренування особовий склад зенітних ракетних комплексів виконав умовні пуски по повітряних цілях, прикривши таким чином важливі об’єкти цивільної й військової інфраструктури від авіаудару.

 

За словами Наєва, підрозділ із завданням впорався добре. Виконання практичних дій здійснювалося на незнайомій місцевості в умовах складної наземної, повітряної та радіоелектронної обстановки. Розрахунки швидко заступили на бойове чергування, автоматично взяли на супроводження та знищили виявлені радіолокаційною станцією цілі умовного противника ще до моменту входження їх в район відповідальності.

 

Нагадаємо, що РФ під приводом ліквідації повені перекинула до Криму понад 20 тисяч спецпризначенців(за іншими даними – до 50 тисяч.).