У Києві пройшло судове засідання про «держзраду» Зеленського у справі «Вагнергейту»

15:21, 20.07.2021
У Києві пройшло  судове засідання про «держзраду» Зеленського у справі «Вагнергейту»

Під час судового засідання. (Фото Букви)

У Шевченківському районному суді Києва 20 липня пройшло перше засідання за скаргою на бездіяльність Державного бюро розслідувань (ДБР) у справі про державну зраду, а саме про зрив затримання «вагнерівців».

 

Як інформує УМ, про це повідомив народний депутат 8-го скликання, учасник АТО Андрій Тетерук.

 

Пан Тетерук сьогодні і представляв сторону заявників.За його словами, засідання розпочалося із затримкою.

 

«Головуючий суддя з’ясував сторони і побачив, що представник Державного бюро розслідувань не з’явився на засідання, хоча був вчасно повідомлений. Ми надали клопотання про продовження судового засідання без сторони ДБР, хоча вони мали час і можливість, але не прибули на судове засідання», – сказав, зокрема, Андрій Тетерук.

 

Суддя також поцікавився, чи не планує сторона заявників об’єднати свою справу із уже наявною.

 

«Суддя також поцікавився, чи не плануємо ми об’єднати заяви. Наша заява стосується 111 статті – це державна зрада, тобто є злочинна діяльність або бездіяльність стосовно витоку секретної інформації. Проте в ДБР розслідуються інші дії – щодо розкриття державної таємниці, тобто дещо інша стаття та дещо інше провадження. Ми категорично заперечували, що наші заяви є тотожними», – зазначив Андрій Тетерук.

 

За його словами, на цьому судовому засіданні було вирішено перенести розгляд скарги на четвер, 22 липня.Засідання заплановано на 11:30.

 

«Ми з вами є свідками того, як ДБР покриває злочинні дії, чи то бездіяльність, Офісу президента», – підсумував представник заявників Андрій Тетерук.

 

Нагадаємо, що раніше п’ятий президент України, лідер «ЄС» Петро Порошенко закликав парламент офіційно включити «вагнергейт» у порядок денний ТСК.