Україна і Велика Британія домовились про будівництво кораблів і баз ВМС

08:36, 22.06.2021
Україна і Велика Британія домовились про будівництво кораблів і баз ВМС

Українська і британська сторони на борту ракетного есмінця HMS DEFENDER.

Україна і Велика Британія домовилися про спільне проєктування і будівництво військових кораблів, реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз ВМС України.

 

Як повідомляє Україна молода з посиланням на Міноборони, про це йдеться у Меморандумі, який було підписано сторонами в Одесі у понеділок.

 

Зокрема, в Одесі на борту ракетного есмінця Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін та заступник міністра оборони України Олександр Миронюк підписали меморандум про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМС України.

 

Спільне проєктування та будівництво військових кораблів планується, як в Україні, так і у Великій Британії.

 

«Це ще один крок у розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Сполученим Королівством задля зміцнення українського флоту, який стикається з постійною небезпекою у Чорному та Азовському морях», - наголосили у оборонному відомстві.

 

На церемонії були присутні секретар РНБО України Олексій Данілов, перший морський лорд Великої Британії адмірал Тоні Радакін та посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

 

Учасники церемонії також спостерігали за спільними навчаннями українських, британських та американських військових на борту корабля.

 

Як повідомляла «УМ», есмінець HMS DEFENDER прибув до Одеси минулої п’ятниці. Він став уже другим кораблем Королівського флоту, який відвідав Одесу протягом останніх кількох тижнів, після HMS TRENT.