Порошенко поспілкувався з Ердоганом на Анталійському форумі

13:51, 19.06.2021
Порошенко поспілкувався  з Ердоганом на Анталійському форумі

Український політик Петро Порошенко та президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, який бере участь в Анталійському дипломатичному форумі високого рівня, зустрівся із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

 

Як інформує УМ, про це Петро Порошенко повідомив у своєму Facebook  в суботу.

 

«Завжди радий зустрічі з Реджепом Тайїпом Ердоганом. Він справжній друг і союзник України. Щиро вдячний йому за величезний внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави», – написав Петро Порошенко.

 

«Ми погодилися, що у ці непрості часи важливо посилювати українсько-турецьке стратегічне партнерство як надійну гарантію безпеки та стабільності в цілому регіоні Чорного моря», – зазначив експрезидент України.

 

Анталійський дипломатичний форум під егідою президента Ердогана проходить у Туреччині вперше.

 

Як повідомляла УМ, у ньому беруть участь понад 40 глав держав, урядів, міністерств закордонних справ, а також представники академічних кіл, експерти та медіа. Російська делегація не приїхала через участь у форумі кримських татар. 

 

За словами організаторів, форум має стати щорічним міжнародним майданчиком для обговорення ролі сучасної дипломатії у реагуванні на глобальні виклики.