Степанова звільнять через провалену вакцинацію – Арахамія

00:52, 15.05.2021
Степанова звільнять через провалену вакцинацію – Арахамія

Чимало "Слуг народу" і опозиційні нардепи готові підтримати відставку Степанова.

Монобільшість переважно налаштована підтримати подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля до Верховної Ради про відставку міністра МОЗ Максима Степанова.

 

Причина: провалена кампанія з вакцинації населення в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в етері «Свободи слова Савіка Шустера» в ніч на суботу.

 

Він переконаний, що Рада підтримає відставку Степанова через незадовільні темпи вакцинації.

 

«Наскільки мені зараз відомі настрої у фракції, то з великою вірогідністю, він буде звільнений. Буде подання, а потім голосування в залі. Назрів процес підведення підсумків. У нас дуже погана ситуація із швидкістю вакцинацій», - наголосив керівник фракції «слуг».

 

За його словами, президенту Зеленському постійно доводилось втручатись у процес замовлення вакцин, контактувати з виробниками тощо. А ті, у свою чергу, заявляли, що український МОЗ пізніше за інші країни звернувся до них, тому і такі затримки.

 

«Можливо, завдяки цьому є затримки в постачанні. Коли вся країна працює над тим, щоб дістати вакцини, а міністерство трошки гальмує, то треба змінювати керівництво», — зазначив пан Арахамія.

 

Відтак, найімовірнішим кандидатом на посаду Степанова він називає Віктора Ляшка — головного санітарного лікаря:

 

«Пан Ляшко займався карантинами і тестами — є результати, а вакцинацію забрав на себе Степанов і не впорався із цим питанням».

 

Керівник фракції також прокоментував подані заяви відставку за власним бажанням міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра економічного розвитку Ігоря Петрашка.

 

Мовляв, вже є кандидати і на їхні посади. Чинний глава податкової Олексій Любченко погодився очолити Мінекономіки, а глава «Укравтодору» Олександр Кубраков — Міністерство інфраструктури. І підтвердив, що обидва вже погодились очолти міністерства.

 

Як повідомляла «УМ», 14 травня голова уряду Денис Шмигаль вніс до Ради подання про відставку Степанова з посади міністра охорони здоровʼя. Перед цим до парламенту внесли подання про звільнення за власним бажанням міністри Криклій і Петрашко.

 

Відставки Степанова вже не перший місяць вимагають і чимало опозиційних нардепів.