Росія фінансує тероризм: Україна має довести це світу

18:53, 03.05.2021
Росія фінансує тероризм: Україна має довести це світу

Росія фінансує тероризм в усьому світі.

Однією з цілей України на міжнародній арені є визнання Росії державою, яка фінансує тероризм.

 

При цьому, українська сторона вже має важливий проміжний результат.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін у ефірі телеканалу "ДОМ".

 

За його словами, Україна була першою країною, яка подала позов до Міжнародного Суду ООН в рамках Міжнародної конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму щодо діяльності Росії.

 

Пан Єнін зазначив, що українська сторона вже має важливий проміжний результат. Міжнародний суд ООН встановив юрисдикцію у цій справі.

 

"Таким чином, він визнав, що ті факти, які ми навели, дійсно мають місце, і в рамках зібраних нами доказів ми можемо говорити про порушення російською стороною Конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму. Це ще не остаточна перемога, але дуже значний крок до неї", - сказав заступник міністра.

 

Він додав, що якщо суд визнає Росію країною, яка спонсорує тероризм, то наслідки для неї можна спрогнозувати щодо санкцій, які сьогодні діють щодо Ірану і ряду інших держав.

 

"Вони просто не можуть отримати іноземних інвестицій, доступ до іноземних технологій, торгівля з ними обмежується. Все це буде дуже серйозно збільшувати ціну для російської держави за чинну агресію", - додав Єнін.

 

Зазначимо, що Україна звинувачує РФ у поставках зброї на окупований Донбас, обстрілах житлових районів Маріуполя та Краматорська, знищенні пасажирського автобуса в районі Волновахи, а також дискримінації української та кримськотатарської громад в окупованому Криму.

 

Росія в цьому процесі оскаржує юрисдикцію Міжнародного Суду ООН.

 

Нагадаємо, раніше Олена Зеркаль заявляла, що Росія відповідатиме в Гаазькому суді за всіма звинуваченнями у фінансуванні тероризму та расової дискримінації в окупованому Криму.

 

Як повідомляла "УМ", МЗС Великої Британії провело дослідження й з'ясувало, що Росія використала тролів, які робили заяви, спрямовані проти України, у коментарях під текстами провідних англійських ЗМІ.