Швеція закликає моніторити «димову завісу» Росії з відведенням військ

10:54, 25.04.2021
Швеція закликає моніторити «димову завісу» Росії з відведенням військ

Росія залишає біля кордонів України озброєння і може швидко перекинути туди особовий склад.

Міністр оборони Швеції Петер Хультквіст має сумніви, що Росія справді відводить війська від кордонів України. На його думку, заявлене повернення в пункти постійної дислокації є димовою завісою Москви.

 

Адже Росія залишає біля кордонів озброєння і може швидко перекинути туди особовий склад.

 

Як інформує Україна молода, про це Петер Хультквіст заявив в ефірі телеканалу SVT.

 

"Я говорю про димову завісу: у разі залишення на місці обладнання та матеріальної частини створюється можливість швидкого нарощування своїх дій", - зазначив міністр.

 

Пан Хультквіст додав, що російська влада може "підвищувати і знижувати рівень напруженості" в регіоні в залежності від своїх інтересів. Він також звинуватив Москву в ескалації конфлікту на сході України і створенні "надзвичайно напруженої ситуації".

 

Зауважимо, що напередодні посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав офіційний Берлін до міжнародного моніторингу відведення військ РФ від кордонів України.

 

Про це український дипломат написав у Твітері, зазначивши, що відповідний коментар дав газетам із медіа-холдингу Funke Medien.

 

«Хоча у Києві зітхнули з полегшенням, втім зарано давати відбій. Путін маскує наміри, важка техніка лишається, загроза нападу зберігається. Закликав Берлін вимагати від РФ міжнародний моніторинг відводу військ», - зазначив пан Мельник.

 

Як повідомляла «УМ», міністр оборони Росії Сергій Шойгу 22 квітня доручив Генеральному штабу РФ і командувачам військами повернути до місць постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

 

На Банковій одразу заявили, що це заслуга президента Зеленського, його команди і міжнародних партнерів України.