Разумкову соромно за поведінку «слуг» Тищенка, Шевченка і Гетьманцева

17:30, 21.04.2021
Разумкову соромно за поведінку «слуг» Тищенка, Шевченка і Гетьманцева

Дмитро Разумков під час візиту до Луцька.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відчуває сором за поведінку кількох обранців з фракції «Слуга народу», які потрапили у гучні скандали в останні дні.

 

Йдеться про Миколу Тищенка, який під час посиленого карантину святкував день народження дружини у київському готелі, про Євгена Шевченка, який особисто зустрівся із самопроголошеним президентом Білорусі Лукашенком і про Данила Гетманцева, який вдався до сексизму на адресу журналістки, визначаючи граматику слова «мінет».

 

Як повідомляє Україна молода, про свій сором через вчинки представників монобільшості спікер Ради розповів під час візиту до міста Луцьк в середу.

 

«Соромно. Сьогодні так робити не можна», - лаконічно сказав пан Разумков. 
 
На його думку, представники влади мають розуміти, що сьогодні держава перебуває в непростій ситуації, у багатьох людей "закритий бізнес, багатьом не вистачає ресурсів для нормального існування".
 
Голова ВР сподівається, що фракція "Слуги народу" відреагує, і на ситуацію з Тищенком, і на нецензурні висловлювання голови парламентського комітету з питань фінансів Данила Гетманцева у відповідь на критику партійної дисципліни, яка пролунала від представника ЗМІ.
 

Зауважимо, що напередодні журналістка Соня Кошкіна в Telegram розкритикувала партійну дисципліну у «Слузі народу» через гулянку Тищенка і поїздку «слуги» Євгена Шевченка до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

 

Серед іншого пані Кошкіна зазначила щодо Шевченка, що "Дякую, хоч не Путіну мінет зробив – уже добре". Ймовірно, журналіст могла зробити помилку у слові "мінет", наразі пост виправлений.

 

Водночас, нардеп Гетьманцев на це відповів: "Те, що Соня Кошкіна займається моралізаторством щодо поведінки Слуг народу не дивно. Дивно чому вона не знає як пишеться слово мінет". При цьому сам Гетьманцев теж допустив кілька помилок, зокрема, у пості були відсутні потрібні розділові знаки.

 

Реагуючи на ці скандали пан Разумков сказав, що "людям за свої неправильні вчинки має бути соромно". І додав, що кожен має відповідати за себе, але йому як голові парламенту за дії деяких своїх колег соромно, тому він попросив вибачення «за всіх».

 

На його думку, наразі святкування тієї чи іншої події можна відкласти до того часу, коли "відсвяткувати зможуть усі".

 

Голова ВР також додав, що у п'ятницю день народження святкуватиме його дружина, але відзначать цю подію "в тісному сімейному колі, вдома".

 

Як повідомляла «УМ», поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення карантинних вимог у готелі на столичному Подолі, в якому нардеп Тищенко влаштував вечірку.

 

Тоді як "Слуга народу" Євген Шевченко каже, що для нього "дуже велика честь" особисто познайомитися із Лукашенком. Наразі невідомо, хто саме його уповноважував обговорювати українсько-білоруські відносини із самопроголошеним президентом Білорусі.