Зюганов закликає Путіна ввести війська на Донбас

13:15, 21.04.2021
Зюганов закликає Путіна ввести війська на Донбас

Геннадій Зюганов (ліворуч) далеко не єдиний українофоб у Держдумі РФ.

Компартія Росії залишається вірною собі у справі збирання до радянської купи усіх колишніх радянських республік , можна й разом із сусідами.  

 

Депутат Держдуми Російської Федерації, лідер КПРФ Геннадій Зюганов вважає, що керівництво Росії повинно офіційно заявити про те, що буде боротися за Донбас усіма засобами, включаючи військові.

 

Як інформує УМ, проце Зюганов  заявив у  інтерв'ю Telegram-каналу Радиоточка НСН і російському інформагентству  "Национальная служба новостей".

 

За  словами головного російського комуніста, влада повинна офіційно заявити про те, що буде боротися за Донбас усіма засобами, включаючи військові.

 

Разом з тим, Зюганов вважає, що Україна нібито не в змозі вести сучасну війну.

 

«Я б давно на місці Верховного головнокомандувача офіційно заявив, що ми будемо захищати свій "мір", свою Батьківщину, свою мову. Визнати Донецьку та Луганську республіку – це воля наших співвітчизників. Треба офіційно заявити, що ми їх визнаємо і будемо їх захищати, включаючи і військові засоби.

А ті, хто збирається розгорнути війну на Донбасі, – це божевільні люди

Україна не спроможна вести сучасну війну, їй нічим її вести. Армія на Україні зараз гірша в 10 разів, ніж у 1990-ті роки. Усі їхні установки можуть бути розстріляні без заходу на територію України. Ті, хто збираються віддавати такі накази, – не просто злочинці, вони вбивці справжнісінькі», -  заявив Зюганов.

 

Так він  прокоментував припущення депутата Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Бориса Вишневського, що на екстреному засіданні Ради Федерації може бути санкціоновано введення російських військ на Донбас.

 

Екстрене засідання Ради Федерації призначено на 23 квітня. А  сьогодні, 21 квітня, президент Росії Володимир Путін робить своє традиційне послання  Федеральним зборам.

 

Зазначимо,  усвоєму останньому  відеозверненні президент України Володимир Зеленський заявив, що українська армія готова до нападу. Утім, Україна, за його словами, не хоче війни. Водночас він запросив Путіна зустрітись на Донбасі.  

 

Заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров у відповідь сказав, що "це заяви хорошого актора" без смислового навантаження.

 

"З якого переляку наш президент повинен з ним зустрічатися на Донбасі, який Зеленський, по-перше, не контролює", - сказав сенатор. І додав, що Зеленському "захотілося" заявити про себе, "ніби-то перехопити ініціативу" перед посланням Путіна Федеральним зборам.