Кравчук пропонує перенести переговори ТКГ у Польщу

22:16, 06.04.2021
Кравчук пропонує перенести переговори ТКГ у Польщу

Леонід Кравчук вважає, що Росія не погодиться переносити переговорний процес у Польщу.

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що проводити переговори щодо врегулювання на Донбасі треба у нейтральній і демократичній країні, наприклад, у Польщі.

 

На його думку, Білорусь у жодному разі вже не можна вважати нейтральною країною.

 

Як інформує Україна молода, про це Леонід Макарович сказав в ефірі каналу "Україна 24" у вівторок ввечері.

 

"Якщо взяти колишній соціалістичний табір, то я б назвав Польщу. Тут не буде питань. Ми з Польщею не завжди були друзями, але були і часи дружби. Було і багато проблем, і на кордоні, і не тільки. Тому ніхто не скаже, що Польща вірний друг України. Це було б нормально", - пояснив перший президент України.

 

Водночас Кравчук вважає, що Росія не погодиться переносити переговорний процес у Польщу.

 

"Думаю, Росія буде проти, їй потрібно, щоб на переговорах були представники ОРДЛО, а їх вивозити за межі нашої території буде непросто. Але іншого шляху немає, ми ніколи не погодимося на Мінськ. Якщо Мінськ - я наступного дня заяву напишу про звільнення з посади", - наголосив глава української делегації у ТКГ.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні віце-прем'єр Олексій Резніков заявив, що Україна не відправлятиме свою делегацію ТКГ на переговори в Мінськ після завершення карантину. Таке рішення він пояснив ворожою позицією влади Білорусі.

 

Зауважимо, що лише за перші два дні тижня на Донбасі загинуло четверо захисників України, загалом ЗСУ зазнали вже п’ять бойових втрат від початку квітня.