У Зеленського прокоментували переговори «нормандської трійки»

13:28, 31.03.2021
У Зеленського прокоментували переговори «нормандської трійки»

Макрон, Меркель та Путін без Зеленського обговорили ситуацію на Донбасі.

Україна продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату на різних рівнях і жодні рішення щодо нашої країни без неї самої не можуть і не будуть ухвалюватися.

 

Як інформує УМ, про це наголосила пресекретар президента Юлія Мендель у коментарі "Українській правді"

 

В Офісі президента підкреслили, що лідери інших країн можуть згадувати й висловлювати свої позиції щодо ситуації у тому чи іншому регіоні або у тій чи іншій країні.

 

Пані Мендель зауважила, що представники Франції, Німеччини та Росії обговорювали, зокрема, боротьбу з COVID-19, ситуацію на Близькому Сході, а також згадували про Донбас.

 

"Офіс Президента вважає, що було б дивно, якби війна на Донбасі випала з міжнародного порядку денного. Тим паче у переговорах, в яких бере участь російська сторона", - пояснила вона.

 

Й запевнила, що Україна продовжуватиме переговори з країнами нормандського формату на різних рівнях. Адже у Києва склалися теплі відносини як з Берліном, так і з Парижем.


"ЄС наголошує на тому, що Росія є учасником, а не посередником у війні на Донбасі. Ця позиція дуже цінна для України", – наголосила речниця українського президента.

 

Як повідомляла УМ, 31 березня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін провели без Володимира Зеленського переговори в форматі відеоконференції, на яких було обговорено широке коло питань, включаючи ситуацію на Донбасі.

 

Зокрема, Франція і Німеччина закликають РФ визнати відповідальність за те, що відбувається на Донбасі, і виступають за якнайшвидші переговори в нормандському форматі, а Кремль традиційно схиляє Київ до переговорів з сепаратистами.