Тупицький і Касмінін оскаржили указ Зеленського у Верховному Суді

15:50, 30.03.2021
Тупицький і Касмінін оскаржили указ Зеленського у Верховному Суді

Конституційний Суд скликав на 12 квітня спеціальне засідання з розгляду питання

Олександр Тупицький і Олександр Касмінін оскаржили у Верховному Суді указ Президента Володимира Зеленського про скасування їх призначення суддями Конституційного Суду.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в повідомленні пресслужби суду.

 

"29 березня 2021 року в Касаційний адміністративний суд в складі Верховного Суду надійшов позов, в якому позивач (Тупицький) оскаржує Указ Президента України від 27 березня 2021 року № 124/2021 "Про деякі питання забезпечення національної безпеки України" в частині скасування Указу Президента України від 14 травня 2013 року № 256 про призначення позивача суддею Конституційного Суду України", – сказано в ньому.

 

У той же день надійшов позов від Касмініна про оскарження цього ж указу Зеленського, про призначення його суддею Конституційного Суду.



Ексглава Конституційного суду Іван Домбровський вважає, що зазначений указ президента Володимира Зеленського є нікчемним і не тягне за собою ніяких правових наслідків.

 

Тим часом Конституційний Суд скликав на 12 квітня спеціальне засідання з розгляду питання звільнення президентом Володимиром Зеленським суддів Олександра Тупицького і Олександра Касмініна.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Тупицького і Касмініна суддями КС.

 

Сайт Конституційного суду України не працює вже третю добу, причини встановлюються.

 

Олександр Тупицький оскаржить незаконний указ Зеленського у Верховному суді