Аксьонов організовував «референдум» і має паспорт Росії – Казанський

11:26, 29.03.2021
Аксьонов організовував «референдум» і має паспорт Росії – Казанський

На початку війни Аксьонов втік до окупованого Криму.

На 50-му окрузі у Донецькій області на довиборах до Верховної Ради перемагає чинний мер міста Добропілля Андрій Аксьонов.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у даних ЦВК.

 

Згідно з опрацюванням понад 99% протоколів Аксьонов набрав 65% голосів. Він балотувався від партії «Порядок».

 

Друге місце посів кандидат від «Партії Шарія», адвокат Валентин Рибін (12,9%), а на третьому місці — підозрювана у справі про вбивство Павла Шеремета, кандидатка від «Європейської солідарності» Юлія Кузьменко (6,67%).

 

Андрій Аксьонов був організатором "референдуму" у так званій "ДНР" у 2014 році та має російський паспорт, написав у фейсбук Денис Казанський.

 

За словами Казанського, у 2014 році Аксьонов організовував "референдум ДНР" у селищі Новодонецьке (околиця Добропілля), де тоді був селищним головою.

 

"На ютубі досі можна знайти епічне відео з Новодонецького, де прихильники "ДНР" з сусідніх містечок дякують Аксьонову за те, що він організував "референдум", та скаржаться на своїх міських голів, які не стали займатися сепаратизмом і "не дали їм проголосувати"", - зазначив журналіст.

 

 

Казанський наголосив, що Аксьонова проводити так званий "референдум" ніхто не змушував, адже бойовиків у місті не було.

 

На початку війни мер втік до окупованого Криму. Там він, зазначає журналіст, отримав російський паспорт. Цю інформацію підтверджують і державні органи Росії.

 

 

"У 2015 році Аксьонов спокійно повернувся у Добропілля і взяв участь у виборах мера міста", – розповів Казанський.

 

На всі запитання щодо організації незаконного референдуму він тоді відповідав: "Ви ж кажете, що то був насправді не референдум. То які до мене питання? То було просто соцопитування".

 

Затримання Аксьонова відбулося у 2018 році, справа не стосувалася сепаратизму. Аксьонова звинуватили в корупції: підробці документів та розтраті майна, згодом оголосили в розшук.

 

Після цього він утік з України. Згодом повернувся, назвавши причиною відсутності лікування.

 

 

До слова, суд продовжується досі. За цей час Аксьонов встиг вдруге стати мером Добропілля, а тепер перемагає у довиборах до Верховної Ради.