Байден не запросив Зеленського на саміт 40 лідерів світу

16:42, 27.03.2021
Байден не запросив Зеленського на саміт 40 лідерів світу

Президент США Джо Байден проігнорував президента Зеленського.

Президент США Джозеф Байден запросив лідерів 40 країн світу на перший за його каденцію саміт, що організовується за ініціативи Сполучених Штатів.

 

Однак, українського президента Володимира Зеленського серед запрошених учасників не виявилось.

 

Як інформує УМ, про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова правління Українського кризового медіацентру Валерій Чалий

 

Про те, що проведення форума планується 22-23 квітня поточного року США оголосили досить давно.

 

Тематика – кліматичні зміни.

 

Президент США Джозеф Байден називав  важливість спільних дій у вирішенні глобальних проблем в цій царині як один з його пріоритетів зовнішньополітичної діяльності.

 

«У переліку запрошених – великі країни Європи, включно з Польщею. Є Данія з Норвегією. Бангладеш, Габон, Антигуа і Барбуда та Ямайка також присутні. України – немає. Російський очільник у списку є (((   Список формувався, спираючись, звісно, на якісь об’єктивні критерії відбору, але все одно – осад залишається. Було б варто більш ініциативно попрацювати Україні для забезпечення участі в цьому важливому саміті»,  - зазначив  Валерій Чалий.

 

Як повідомляла "УМ", офіційний Вашингтон неодноразово давав певні сигнали президенту Зеленському та його оточенню про необхідність боротьби з корупцією в Україні.